5 z 9
Pamiętaj, by nakłuć ciasto widelcem, by spód rósł i piekł...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek kajmakowy. Krok 4

Pamiętaj, by nakłuć ciasto widelcem, by spód rósł i piekł się równo. Piecz mazurka ok. 20 min w 180 stopniach.

6 z 9
Gotowe i wystudzone ciasto posmaruj powidłami lub kwaskowym...
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek kajmakowy. Krok 5

Gotowe i wystudzone ciasto posmaruj powidłami lub kwaskowym dżemem oraz posmaruj je masą kajmakową - jeśli masa jest bardzo twarda i trudno ją rozsmarować, to przełóż ją do garnka i lekko podgrzej na małym ogniu. Udekoruj mazurek według uznania, np. bakaliami i kandyzowanymi owocami.

7 z 9
Możesz polać mazurek także rozpuszczoną czekoladą.
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek kajmakowy. Krok 6

Możesz polać mazurek także rozpuszczoną czekoladą.

8 z 9
Smacznego!
fot. Katarzyna Puczyńska

Mazurek kajmakowy

Smacznego!

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Burze i nawałnice w Małopolsce. Za nami niespokojna noc. Jaka prognoza na dziś?

AKTUALIZACJA
Burze i nawałnice w Małopolsce. Za nami niespokojna noc. Jaka prognoza na dziś?

Strzelanina na parkingu. Policjant ranny po próbie zatrzymania złodzieja WIDEO

AKTUALIZACJA
Strzelanina na parkingu. Policjant ranny po próbie zatrzymania złodzieja WIDEO

Fatalne wieści dla Igi Świątek. Była liderka rankingu WTA zanotuje bolesny spadek

Fatalne wieści dla Igi Świątek. Była liderka rankingu WTA zanotuje bolesny spadek

Zobacz również

Największy festiwal fantastyki w Polsce. Najciekawsze atrakcje! Tu warto być

Największy festiwal fantastyki w Polsce. Najciekawsze atrakcje! Tu warto być

Polski Fundusz Rozwoju szykuje nową strategię. Wiemy, co będzie numerem jeden

ROZMOWA
Polski Fundusz Rozwoju szykuje nową strategię. Wiemy, co będzie numerem jeden