5 z 9

fot. Katarzyna Puczyńska
Mazurek kajmakowy. Krok 4
Pamiętaj, by nakłuć ciasto widelcem, by spód rósł i piekł się równo. Piecz mazurka ok. 20 min w 180 stopniach.
6 z 9

fot. Katarzyna Puczyńska
Mazurek kajmakowy. Krok 5
Gotowe i wystudzone ciasto posmaruj powidłami lub kwaskowym dżemem oraz posmaruj je masą kajmakową - jeśli masa jest bardzo twarda i trudno ją rozsmarować, to przełóż ją do garnka i lekko podgrzej na małym ogniu. Udekoruj mazurek według uznania, np. bakaliami i kandyzowanymi owocami.
7 z 9

fot. Katarzyna Puczyńska
Mazurek kajmakowy. Krok 6
Możesz polać mazurek także rozpuszczoną czekoladą.
8 z 9

fot. Katarzyna Puczyńska
Mazurek kajmakowy
Smacznego!