1 z 15
Przewijaj galerię w dół

fot. Lucyna Nenow / Polska Press
Jadłodzielnia to zazwyczaj regał lub lodówka. Możemy zostawić tam jedzenie.
2 z 15

fot. Przemysław Świderski/Polska Press
Jadłodzielnia w Gdańsku
Jadłodzielnia to regał lub lodówka, w której można zostawić jedzenie, aby się nie zmarnowało lub się nim poczęstować. Warto sprawdzać regulamin jadłodzielni w danym mieście, ponieważ niektóre są czynne całą dobę, a inne tylko w określonych godzinach.
3 z 15

fot. Lucyna Nenow/Polska Press
Jadłodzielnia w Chorzowie
Zgodnie z szacunkami Programu Racjonalizacji i Ograniczenia Marnotrawstwa Żywności (PROM), marnujemy rocznie prawie 5 mln ton żywności, z czego 3 mln przypada na konsumentów i gospodarstwa domowe.
4 z 15

fot. Arkadiusz Wojtasiewicz/Polskapress
Jadłodzielnia w Bydgoszczy
Jedną z form walki z marnotrawieniem żywności jest zmiana nawyków, dokładne planowanie posiłków, robienie zakupów z listą.