1/10
Karkówka pieczona
Tradycyjna pieczona karkówka na świąteczny obiad. Zobacz, jak ją przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/10
Karkówka pieczona. Przepis
Pieczeń z karkówki to pyszne danie, które nie jest bardzo skomplikowane do wykonania. Najważniejsze, by dobrze zamarynować mięso, najlepiej zostawić je w przyprawach na całą noc.
3/10
Karkówka pieczona. Krok 1
Karkówkę umyj i osusz, natrzyj ją olejem oraz mieszanką przypraw: soli, pieprzu, czosnku, majeranku i słodkiej papryki. By kawałki mięsa miały ładny kształt owiąż karkówkę naturalnym sznurkiem.
4/10
Karkówka pieczona. Krok 2
Zostaw mięso na całą noc, by dobrze się zamarynowało. Następnego dnia, przed pieczeniem, przełóż je do naczynia żaroodpornego.