9 z 12

fot. pixabay.com
„Spalający” napar – przepis
„Spalający” napar – przepis
Składniki:
-kurkuma
- świeży imbir
- świeżo wyciśnięty sok z cytryny
- miód naturalny
Przygotowanie:
Do gorącej wody dodać łyżeczkę kurkumy, kilka plasterków imbiru, sok z cytryny. Parzyć pod przykryciem 10 minut. Dodać do smaku miód.
10 z 12

Prócz powyższych, warto również wprowadzić do menu:
Grejpfrut i inne cytrusy zawierają witaminę C, która wpływa na tworzenie L-karnityny. Przyspiesza spalanie tłuszczu, poprzez wspomaganie jego trawienie. Działa antyoksydacyjnie, zmniejszając stan zapalny.
11 z 12

Naturalne produkty mleczne fermentowane, np. jogurt – zawarty w nich wapń przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej, szczególnie w okolicach talii, hamuje apetyt. Stanowi obowiązkowy dodatek do kolacji.