9 z 38

fot. Emil Hoff
Badania żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie
Żywność wzbogacona o dodatkowe elementy jest nie tylko zdrowa, ale też smaczna. Na zdjęciu m.in. kolorowy makaron z nanokapsułkami z ekstraktem z aronii i czarnej porzeczki, pozyskanym z wytłoków po owocach.
10 z 38

fot. Emil Hoff
Badania żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie
Efektem badań nad żywnością są często nowe produkty, które stopniowo wprowadza się na rynek.
11 z 38

fot. Emil Hoff
Naturalne kosmetyki opracowane na URK
Polska firma Scandia oferuje naturalne kosmetyki z technologią nanokapsułek, opracowaną na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie.
12 z 38

fot. Emil Hoff
Rolnicy i ich roboty
Robot Hogweed pozwala skutecznie walczyć z wieloma roślinami inwazyjnymi. Umie np. niszczyć korzenie barszczu Sosnowskiego za pomocą mikrofal.