
Polacy kochają grillować, to nasz "sport narodowy". Jedzenie kiełbasy z grilla może wiązać się z pewnymi zaskakującymi skutkami ubocznymi dla zdrowia.
Co dzieje się z organizmem, gdy delektujesz się kiełbasą z grilla? Zobacz, co mówią dietetycy >>>>>

SPOŻYWANIE KIEŁBASY Z GRILLA MOŻE SKRÓCIĆ ŻYCIE O KILKA LAT!
Jedzenie grillowanej kiełbasy może zwiększyć ryzyko wystąpienia problemów zdrowotnych lub je pogorszyć. Potrawy z grilla mogą pogłębiać stany zapalne w organizmie, co zwiększa ryzyko lub nasilenie przewlekłych problemów zdrowotnych, takich jak choroby serca, cukrzyca typu 2 i choroba Alzheimera. Mogą też przyczyniać się do procesu starzenia!

KIEŁBASA Z GRILLA MOŻE POGORSZYĆ ALERGIĘ
Grillowanie może powodować podwyższony poziom histaminy, co może wywołać reakcję alergiczną, szczególnie u osób wrażliwych.

KIEŁBASA MOŻE BYĆ ŹRÓDŁEM BIAŁKA
Każda kiełbasa jest uważana za źródło białka, a dostarczanie wystarczającej ilości białka w diecie jest ważne dla zdrowia, a nawet dla wagi. Białko jest również makroskładnikiem odżywczym, który pomaga dłużej czuć się pełniejszym, dlatego tak ważne jest, aby spożywać go wystarczająco dużo w ciągu dnia. Przeciętna kiełbasa może zawierać od 16 do 20 gramów białka.
Jednak, chociaż kiełbasa zawiera białko, nie wszystkie kiełbasy można określić jako chude białko. W codziennej diecie kluczowe znaczenie ma dodanie niektórych chudych białek, takich jak kurczak i ryby.