
Rogale i gęsina to nierozerwalni partnerzy święta 11 listopada, które w tym roku wiąże się ze szczególną rocznicą 100 lecia odzyskania niepodległości. Pokaz tworzenia rogali świętomarcińskich odbył się w Poznaniu 30 października w ramach konkursu kulinarnego "Gęsina na imieninach".

Rogale i gęsina to nierozerwalni partnerzy święta 11 listopada, które w tym roku wiąże się ze szczególną rocznicą 100 lecia odzyskania niepodległości. Pokaz tworzenia rogali świętomarcińskich odbył się w Poznaniu 30 października w ramach konkursu kulinarnego "Gęsina na imieninach".
Rogal świętomarciński, rogal marciński to rogal z nadzieniem z białego maku tradycyjnie przygotowywany w Poznaniu i niektórych częściach Wielkopolski z okazji Dnia Świętego Marcina przypadającego 11 listopada.

Rogale i gęsina to nierozerwalni partnerzy święta 11 listopada, które w tym roku wiąże się ze szczególną rocznicą 100 lecia odzyskania niepodległości. Pokaz tworzenia rogali świętomarcińskich odbył się w Poznaniu 30 października w ramach konkursu kulinarnego "Gęsina na imieninach".

Rogale i gęsina to nierozerwalni partnerzy święta 11 listopada, które w tym roku wiąże się ze szczególną rocznicą 100 lecia odzyskania niepodległości. Pokaz tworzenia rogali świętomarcińskich odbył się w Poznaniu 30 października w ramach konkursu kulinarnego "Gęsina na imieninach".