1 z 25
Przewijaj galerię w dół
Gęsina stała się naszą marką regionalną. Dzięki promocji...
fot. Czas na gęsinę

Gęsina stała się naszą marką regionalną. Dzięki promocji wzrasta spożycie tego pysznego i zdrowego mięsa. Jesień to czas, gdy smakuje ono najlepiej.

Powróciła tradycja spożywania gęsina 11 listopada w Narodowe Święto Niepodległości, a więc w dniu św. Marcina. Zachęcając Państwa do kultywowania tego zwyczaju, na zdjęciach w galerii w formie podpowiedzi pokazujemy pyszne potrawy z wykorzystaniem gęsiny.

2 z 25
Krokiety z konfitowanym udkiem gęsim, mus z jabłek z kurkumą...
fot. Czas na gęsinę

Krokiety z konfitowanym udkiem gęsim, mus z jabłek z kurkumą i piklowaną czerwoną cebulą

3 z 25
Tatar z gęsi z granatem
fot. Czas na gęsinę

Tatar z gęsi z granatem

4 z 25
Brukwianka - zupa z brukwi na gęsinie
fot. Czas na gęsinę

Brukwianka - zupa z brukwi na gęsinie

Pozostało jeszcze 20 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Mrozu porwał Zieloną Górę! Energetyczny koncert na Bachanaliach

Mrozu porwał Zieloną Górę! Energetyczny koncert na Bachanaliach

Polacy nie oczarowali w "Kotle Czarownic". Lewandowski na trybunach [GALERIA]

Polacy nie oczarowali w "Kotle Czarownic". Lewandowski na trybunach [GALERIA]

Michał Wiśniewski po koncercie? Zero dystansu i spotkanie z fanami

Michał Wiśniewski po koncercie? Zero dystansu i spotkanie z fanami

Zobacz również

Oto nowa królowa Paryża. Drugi wielkoszlemowy tytuł w karierze

Oto nowa królowa Paryża. Drugi wielkoszlemowy tytuł w karierze

Polacy stanęli i patrzyli jak gra Mołdawia. Wymęczone zwycięstwo

Polacy stanęli i patrzyli jak gra Mołdawia. Wymęczone zwycięstwo