
Rybi łój, wydzielina z egzotycznych owadów, zmielone robaki i zwierzęce ekstrakty. Gdzie? W lodach, winie, jogurcie, żelkach, ciastkach...
Ekstrakty wołowe w lodach, zmielone owady w popularnym napoju gazowanym oraz rybi klej w winach. Takie substancje kryją się w popularnych produktach!
Organizacja Foodwatch wzięła pod lupę niektóre produkty dostępne we francuskich marketach. Celem ich działania, było uświadamienie konsumentów, co kupują, a następnie jedzą. Wyniki ich analizy składów produktów mogą mrozić krew w żyłach. Okazuje się, że nie jesteśmy świadomi co kryje się w lubianych przez nas produktach. W wielu z nich są zwierzęce ekstrakty, zmielone owady, czy też wydzielina wytwarzana przez egzotyczne robaki.
WIDEO: Szok! Mężczyzna pochłonął 47 cheesburgerów w 10 minut!

Napój czerwona Orangina
Posiada karminę - organiczny związek chemiczny pozyskiwany ze zmielonych, czerwonych owadów.

Lody truskawkowo - bezowe Carte d'Or
Lody te zawierają szelak, naturalny rodzaj żywicy pozyskiany z wydzieliny owadów.

Tiramisu z Carrefoura
W tym tiramisu występuje świńska żelatyna.