1/13
Łosoś z patelni
Zobacz, jak przygotować pysznego łososia z patelni z masłem i czosnkiem. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/13
Łosoś z patelni. Przepis
Przepis na łososia z patelni z sosem maślano-czosnkowym jest bardzo łatwy i szybki do wykonania. To idealny obiad dla zabieganych.
3/13
Łosoś z patelni. Krok 1
Przygotowanie potrawy zacznij od oczyszczania filetu z łososia. Jeśli wolisz, to możesz zdjąć jego skórę. Ząbek czosnku przetnij na pół i natrzyj nim rybę. Posyp filety także pieprzem cytrynowym, solą i tymiankiem.
4/13
Łosoś z patelni. Krok 2
Na patelni dobrze rozgrzej masło klarowane lub olej rzepakowy. Połóż filet skórą do dołu i od razu zmniejsz ogień o połowę. Dzięki temu białko szybko się zetnie.