9 z 11
Najpowszechniejszym sposobem na przedłużenie trwałości mięsa...
fot. pixabay.com

Najpowszechniejszym sposobem na przedłużenie trwałości mięsa jest poddanie go obróbce termicznej. Temperatura w zamrażarce powinna wynosić minimum -18⁰C. Pamiętajmy też o tym, że mięso rozmrożone, nie powinno być ponownie zamrażane.

10 z 11
Często producenci serwują nam w sklepach mięso "odświeżone"....
fot. pixabay.com

Często producenci serwują nam w sklepach mięso "odświeżone".

Bardzo jasny kolor, dziurki na powierzchniach po igłach oraz nienaturalny błysk świadczą o tym, że świeżość mięsa została sztucznie przedłużona.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Zderzenie czterech samochodów i motocyklisty z autem. Trwa akcja służb ratunkowych

Zderzenie czterech samochodów i motocyklisty z autem. Trwa akcja służb ratunkowych

Raków rozbił Śląsk i pozostanie liderem. Kibice: Mistrz, mistrz, Raków mistrz!

Raków rozbił Śląsk i pozostanie liderem. Kibice: Mistrz, mistrz, Raków mistrz!

Polecamy

Zderzenie czterech samochodów i motocyklisty z autem. Trwa akcja służb ratunkowych

Zderzenie czterech samochodów i motocyklisty z autem. Trwa akcja służb ratunkowych

Raków rozbił Śląsk i pozostanie liderem. Kibice: Mistrz, mistrz, Raków mistrz!

Raków rozbił Śląsk i pozostanie liderem. Kibice: Mistrz, mistrz, Raków mistrz!

Kiedy rewitalizacja EC Szombierki? Na EKG padła deklaracja prezesa Grupy Arche

Kiedy rewitalizacja EC Szombierki? Na EKG padła deklaracja prezesa Grupy Arche