9 z 11
Najpowszechniejszym sposobem na przedłużenie trwałości mięsa...
fot. pixabay.com

Najpowszechniejszym sposobem na przedłużenie trwałości mięsa jest poddanie go obróbce termicznej. Temperatura w zamrażarce powinna wynosić minimum -18⁰C. Pamiętajmy też o tym, że mięso rozmrożone, nie powinno być ponownie zamrażane.

10 z 11
Często producenci serwują nam w sklepach mięso "odświeżone"....
fot. pixabay.com

Często producenci serwują nam w sklepach mięso "odświeżone".

Bardzo jasny kolor, dziurki na powierzchniach po igłach oraz nienaturalny błysk świadczą o tym, że świeżość mięsa została sztucznie przedłużona.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Burze i nawałnice w Małopolsce. Za nami niespokojna noc. Jaka prognoza na dziś?

AKTUALIZACJA
Burze i nawałnice w Małopolsce. Za nami niespokojna noc. Jaka prognoza na dziś?

Okrutna zbrodnia: oblał żonę i podpalił! Ruszył proces

Okrutna zbrodnia: oblał żonę i podpalił! Ruszył proces

Polecamy

Mija rok od śmierci sierż. Mateusza Sitka. Uroczystości z udziałem szefa MON

Mija rok od śmierci sierż. Mateusza Sitka. Uroczystości z udziałem szefa MON

Gwałtowne burze w województwie śląskim. Zerwane dachy, podtopienia i powalone drzewa

NOWE FAKTY
Gwałtowne burze w województwie śląskim. Zerwane dachy, podtopienia i powalone drzewa

Strzelanina na parkingu. Policjant ranny po próbie zatrzymania złodzieja WIDEO

AKTUALIZACJA
Strzelanina na parkingu. Policjant ranny po próbie zatrzymania złodzieja WIDEO