5 z 11
Zbyt twarda lub miękka konsystencja....
fot. pixabay.com

Zbyt twarda lub miękka konsystencja.

Świeże mięso jest zwarte i sprężyste - po naciśnięciu wraca do pierwotnego stanu.

6 z 11
Nadtopiony lub żółty tłuszcz....
fot. pixabay.com

Nadtopiony lub żółty tłuszcz.

Tłuszcz znajdujący się po zewnętrznej stronie mięsa powinien być biały, natomiast ten wewnątrz - szarawy. W świeżym mięsie tłuszcz jest zwarty i łatwo go odciąć. Wszelkie odstępstwa od tej reguły, powinny nas skłonić do zastanowienia się nad zakupem.

7 z 11
Zbyt ciemne lub jasne soki....
fot. pixabay.com

Zbyt ciemne lub jasne soki.

Soki powinny składać się z samej krwi. Rozcieńczone lub zbyt ciemne soki to jedna z oznak nadpsutego mięsa.

8 z 11
Przy zakupach warto zadbać, aby mięso było najwyższej...
fot. pixabay.com

Przy zakupach warto zadbać, aby mięso było najwyższej jakości i pochodziło z zaufanego źródła.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Marny mecz Górnika z Widzewem. Kontrowersyjna decyzja sędziego

Marny mecz Górnika z Widzewem. Kontrowersyjna decyzja sędziego

Rafał Trzaskowski w Poznaniu. "To ja jestem prawdziwie obywatelskim kandydatem"

Rafał Trzaskowski w Poznaniu. "To ja jestem prawdziwie obywatelskim kandydatem"

Barcelona po raz trzeci ograła Real! Tym razem w finale Pucharu Króla

Barcelona po raz trzeci ograła Real! Tym razem w finale Pucharu Króla

Zobacz również

Pożar budynku przy ulicy Piłsudskiego w Koszalinie. Ewakuowano mieszkańców [ZDJĘCIA]

AKTUALIZACJA
Pożar budynku przy ulicy Piłsudskiego w Koszalinie. Ewakuowano mieszkańców [ZDJĘCIA]

Barcelona po raz trzeci ograła Real! Tym razem w finale Pucharu Króla

Barcelona po raz trzeci ograła Real! Tym razem w finale Pucharu Króla