5 z 11
Zbyt twarda lub miękka konsystencja....
fot. pixabay.com

Zbyt twarda lub miękka konsystencja.

Świeże mięso jest zwarte i sprężyste - po naciśnięciu wraca do pierwotnego stanu.

6 z 11
Nadtopiony lub żółty tłuszcz....
fot. pixabay.com

Nadtopiony lub żółty tłuszcz.

Tłuszcz znajdujący się po zewnętrznej stronie mięsa powinien być biały, natomiast ten wewnątrz - szarawy. W świeżym mięsie tłuszcz jest zwarty i łatwo go odciąć. Wszelkie odstępstwa od tej reguły, powinny nas skłonić do zastanowienia się nad zakupem.

7 z 11
Zbyt ciemne lub jasne soki....
fot. pixabay.com

Zbyt ciemne lub jasne soki.

Soki powinny składać się z samej krwi. Rozcieńczone lub zbyt ciemne soki to jedna z oznak nadpsutego mięsa.

8 z 11
Przy zakupach warto zadbać, aby mięso było najwyższej...
fot. pixabay.com

Przy zakupach warto zadbać, aby mięso było najwyższej jakości i pochodziło z zaufanego źródła.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Lewandowski pojawił się na ławce i szybko z niej zniknął. Dlaczego?

Lewandowski pojawił się na ławce i szybko z niej zniknął. Dlaczego?

Te kwiaty trzeba mieć. Ozdobią ogród i balkon aż do jesieni

Te kwiaty trzeba mieć. Ozdobią ogród i balkon aż do jesieni

Największy festiwal fantastyki w Polsce. Najciekawsze atrakcje! Tu warto być

Największy festiwal fantastyki w Polsce. Najciekawsze atrakcje! Tu warto być

Zobacz również

Pierwszy trener Świątek z ważnym apelem. "Pamiętajmy, że Iga jest tylko człowiekiem"

TYLKO U NAS
Pierwszy trener Świątek z ważnym apelem. "Pamiętajmy, że Iga jest tylko człowiekiem"

Mija rok od śmierci sierż. Mateusza Sitka. Uroczystości z udziałem szefa MON

Mija rok od śmierci sierż. Mateusza Sitka. Uroczystości z udziałem szefa MON