1 z 11
Przewijaj galerię w dół
Czasem już na etapie zakupu trudno jest określić, czy mięso...
fot. pixabay.com

Czasem już na etapie zakupu trudno jest określić, czy mięso jest pierwszej świeżości. Problem pojawia się również, gdy trzymamy mięso w lodówce przez jakiś czas i nie jesteśmy pewni, czy nadal nadaje się do spożycia.

Na szczęście są sposoby, aby rozpoznać pierwsze ślady psucia się mięsa. Szczegóły na kolejnych slajdach naszej galerii.

2 z 11
Dziwny zapach....
fot. pixabay.com

Dziwny zapach.

Stęchły, kwaśny lub słodkawy zapach oznacza, że mięso należy wyrzucić.

3 z 11
Zmiana koloru....
fot. pixabay.com

Zmiana koloru.

Nieświeże mięso zmienia kolor:
- mięso drobiowe robi się poszarzałe i żółte,
- wołowina ciemnieje,
- wieprzowina staje się intensywnie różowa.

4 z 11
Lepka powierzchnia....
fot. pixabay.com

Lepka powierzchnia.

Lepka i bardzo śliska powierzchnia mięsa może świadczyć o nagromadzeniu się bakterii. Takie mięso nie nadaje się do spożycia.

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Śląsk urwał punkty Jagiellonii. Ostatni mecz Ekstraklasy we Wrocławiu

Śląsk urwał punkty Jagiellonii. Ostatni mecz Ekstraklasy we Wrocławiu

Zaginiona 11-latka wykorzystana seksualnie przez 24-latka. „Jest wniosek o areszt”

Zaginiona 11-latka wykorzystana seksualnie przez 24-latka. „Jest wniosek o areszt”

Zakończył się Impact'25 pod patronatem Strefy Biznesu

GORĄCY TEMAT
Zakończył się Impact'25 pod patronatem Strefy Biznesu

Zobacz również

Koszmarny wypadek. Matka i dziecko potrąceni przez ciężarówkę

Koszmarny wypadek. Matka i dziecko potrąceni przez ciężarówkę

Zaginięcie 11-latki. Bardzo poważne zarzuty dla 24-letniego mężczyzny

PILNE
Zaginięcie 11-latki. Bardzo poważne zarzuty dla 24-letniego mężczyzny