
Ile bylibyście w stanie zapłacić na zjedzenie czegoś naprawdę smacznego i oryginalnego? Jeśli odpowiedź brzmi - sporo, to mamy dla Was ciekawe zestawienie. Na naszej liście znalazły się najbardziej kosztowne przysmaki, za które ich fani potrafią zapłacić naprawdę wiele. Na liście znalazły się również... ziemniaki.
Za 7.7 kilogramowego czarnego arbuza z Hokkaido (Japonia) smakosze zapłacili ponad 6 tys. dolarów.
Przeczytaj również:http://www.gazetalubuska.pl/strefa-biznesu/wiadomosci/z-kraju-i-ze-swiata/a/purpurowa-dieta-czyli-powrot-buraka-i-czarnej-porzeczki-poznaj-dietetyczne-trendy-2017-roku,11791615/

Wołowina z regionu Kobe w Japonii dochodzi do nawet 800 zł za kilogram.

Ziemniaki z francuskiej wyspy La Bonnotte potrafią kosztować ponad 2 tys zł za kilogram. Mimo to ich zapasy rozchodzą się jak ciepłe bułeczki. A skąd ta cena? Chodzi o ich walory smakowe. Znawcy twierdzą, że są wyraźnie słone i kruche. Poza tym zbiera się ich mało.

Kawa Kopi Luwak wytwarzana w Azji południowo-wschodniej to rarytas dla smakoszy. Jej cena to 4 tys. zł za kg.