5 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka wielkanocna. Krok 3
Pomidorki pokrój na połówki lub ćwiartki. Jajka ugotowane na twardo obierz i pokrój na ćwiartki.
6 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka wielkanocna. Krok 4
Poukładaj pomidorki i jajka na sałatce. Tuńczyk odsącz z zalewy i także ułóż na sałatce.
7 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka wielkanocna. Krok 6
Pora przygotować pyszny sos: dokładnie wymieszaj olej, musztardę, miód, sok z cytryny, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Polej sałatkę sosem.
8 z 13

fot. Katarzyna Puczyńska
Sałatka wielkanocna
Na koniec pokrój fetę w kostkę i posiekaj szczypiorek. Dodaj do sałatki.