
Sałatka z rzodkiewką to lekka i chrupiąca przystawka na Wielkanoc. Na kolejnych zdjęciach zobaczysz, jak krok po kroku przygotować sałatkę. Przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

Sałatka z rzodkiewką i jajkami przepiórczymi. Składniki:
- 1 sałata rzymska,
- garść rukoli,
- pęczek rzodkiewek,
- 10 jajek przepiórczych,
- 100 g groszku mrożonego,
- 100 g groszku cukrowego,
- 6 kawałków surimi,
- pęczek koperku.
Na sos śmietanowo-majonezowy:
- 150 ml śmietanki UHT Łaciata 18%,
- 2-3 łyżki majonezu,
- łyżka soku z cytryny,
- pół łyżeczki cukru,
- sól, pieprz.

Sałatka z rzodkiewką i jajkami przepiórczymi. Krok 1
Majonez, śmietanę, sok z cytryny, odrobinę cukru, sól i pieprz utarłam w miseczce na gładki sos. Po przygotowaniu włożyłam go do lodówki.

Sałatka z rzodkiewką i jajkami przepiórczymi. Krok 2
Jajka przepiórcze zalałam wodą i gotowałam przez pięć minut. Następnie odstawiłam do ostygnięcia.