Zimą mamy utrudniony dostęp do ulubionych warzyw i owoców. A jeśli nawet nasze ulubione owoce są dostępne, to nie mają tyle wartości odżywczych, ile latem, a i smak zostawia wiele do życzenia. Warto zimą sięgnąć po owoce suszone. Zobaczcie co się dzieje z organizmem kiedy jemy owoce w tej postaci! Sprawdźcie, czy warto włączyć je do diety.
Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
Rodzynki
Bardzo popularne suszone winogrona. I dobrze, bo zawierają duże ilości antyoksydantów o działaniu przeciwnowotworowym.
Morele suszone poprawiają wygląd skóry, gdyż zawierają prowitaminę A odpowiadającą za odbudowę naskórka i opóźnianie procesów starzenia się skóry.
Suszone śliwki
Bardzo szybko dają uczucie sytości. Ponadto zawierają duże ilości witamin z grupy B, witaminy C, E, magnezu, żelaza, fosforu, potasu.