1 z 10
Przewijaj galerię w dół

fot. Anna Daniluk
Pasztet z białej fasoli
Upieczony pasztet z białej fasoli urozmaici świąteczne menu. Kliknij obrazek i przesuwaj strzałkami, aby zobaczyć etapy przygotowania pasztetu z białej fasoli.
2 z 10

fot. Anna Daniluk
Pasztet z białej fasoli. Etap 1
Warzywa obierz, umyj, oczyść, przełóż do blaszki, polej olejem i upiecz w 180° Celsjusza przez 30 minut. Po upieczeniu dodaj 20 g masła do smaku.
3 z 10

fot. Anna Daniluk
Pasztet z białej fasoli. Etap 2
Fasolę z puszki wsyp do miski, dodaj musztardę, zioła i przyprawy i dokładnie wymieszaj. Następnie zmiksuj blenderem na gładką masę.
4 z 10

fot. Anna Daniluk
Pasztet z białej fasoli. Etap 3
Do zmiksowanej fasoli dodaj upieczone i wystudzone warzywa i zmiksuj na jednolitą masę.