5 z 11

fot. pexels
Jak łatwo obrać jajko?
Po pierwsze, jajko, które zamierzamy ugotować powinno mieć temperaturę pokojową. Postarajcie się je wyciągnąć z lodówki na ok. godzinę przed ugotowaniem.
6 z 11

fot. pexels
Trik na obieranie jajek
Pamiętajmy, aby wszystkie jajka znajdowały się całkowicie pod wodą podczas gotowania.
7 z 11

fot. pexels
Szybkie obieranie jajek
Do gotowania wsyp czubatą łyżkę soli - to sprawi, że skorupka będzie stawiała mniejszy opór przy obieraniu. Oprócz soli może zadziałać także ocet lub soda oczyszczona.
8 z 11

fot. pexels
Tak z łatwością obierzesz jajko ze skorupki
Obtłucz jajka przed obieraniem - dzięki temu skorupka popęka na większe kawałki, które łatwiej będzie usunąć, niż te małe