5 z 10
Krem z serka mascarpone. Krok 3
Ubij śmietankę na sztywno. Pamiętaj, że nie można jej za dłogo miksować, bo zmieni się w masło.
6 z 10
Krem z serka mascarpone. Krok 4
Dodawaj do ubitej śmietanki po łyżce sera mascarpone i zmiksuj na małych obrotach, tylko do połączenia składników.
7 z 10
Krem z serka mascarpone. Krok 5
Jeśli chcesz gęstszy krem, to dodaj tyle samo sera i śmietanki. Luźniejszy krem, idealny do przełożenia ciast uzyskasz z np. 500 g śmietanki i 250 g serka.
8 z 10
Krem z serka mascarpone. Krok 6
Krem z mascarpone możesz od razu wykorzystać do deserów i przełożenia ciast. Dla urozmaicenia smaku możesz dodać do niego kakao, owoce, orzechy lub rozpuszczalną kawę.