5/6
Ukiszona papryka świetnie sprawdzi się na stole wraz z...
fot. pixabay.com

Kiszona papryka

Ukiszona papryka świetnie sprawdzi się na stole wraz z pomidorami, ogórkami i cebulką. Cząstki bez nasion umieszcza się w naczyniu wraz z korzeniem chrzanu i koprem. Całość zakrywa solanka, najlepiej, aby środek był szczelnie wypełniony. Pierwsze dni fermentacji powinny odbyć się w ciepłym miejscu, później można przełożyć słoje w chłodniejszy kąt.

6/6
Rzodkiewka może być kiszonką jak każde inne warzywo....
fot. pixabay.com

Kiszona rzodkiewka

Rzodkiewka może być kiszonką jak każde inne warzywo. Pokrojone kawałki z dodatkiem ziół, kopru i czosnku zalewa się wodą z solą i pozostawia w słojach na kilka dni w ciepłym miejscu. Niektórzy zamiast tradycyjnej solanki, dolewają wody z innych ukiszonych produktów, np. ogórków. O odpowiednim ukiszeniu świadczyć będzie odbarwienie.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Najseksowniejsi panowie na Wyspach Brytyjskich. Jest nowy ranking

Najseksowniejsi panowie na Wyspach Brytyjskich. Jest nowy ranking

Ci celebryci dokonali publicznego coming outu. Oni nie wstydzą się swojej orientacji

Ci celebryci dokonali publicznego coming outu. Oni nie wstydzą się swojej orientacji

Polecamy

Trawa nie chce rosnąć w cieniu? Nie przejmuj się nią, tylko posadź te rośliny

Trawa nie chce rosnąć w cieniu? Nie przejmuj się nią, tylko posadź te rośliny

Karetka na sygnale zderzyła się z autem. Są ranni

Karetka na sygnale zderzyła się z autem. Są ranni

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru

Najprostsza pasta jajeczna z awokado. Takie śniadanie dodaje wigoru