5 z 7
Ukiszona papryka świetnie sprawdzi się na stole wraz z...
fot. pixabay.com

Kiszona papryka

Ukiszona papryka świetnie sprawdzi się na stole wraz z pomidorami, ogórkami i cebulką. Cząstki bez nasion umieszcza się w naczyniu wraz z korzeniem chrzanu i koprem. Całość zakrywa solanka, najlepiej, aby środek był szczelnie wypełniony. Pierwsze dni fermentacji powinny odbyć się w ciepłym miejscu, później można przełożyć słoje w chłodniejszy kąt.

6 z 7
Rzodkiewka może być kiszonką jak każde inne warzywo....
fot. pixabay.com

Kiszona rzodkiewka

Rzodkiewka może być kiszonką jak każde inne warzywo. Pokrojone kawałki z dodatkiem ziół, kopru i czosnku zalewa się wodą z solą i pozostawia w słojach na kilka dni w ciepłym miejscu. Niektórzy zamiast tradycyjnej solanki, dolewają wody z innych ukiszonych produktów, np. ogórków. O odpowiednim ukiszeniu świadczyć będzie odbarwienie.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Michał Wiśniewski po koncercie? Zero dystansu i spotkanie z fanami

Michał Wiśniewski po koncercie? Zero dystansu i spotkanie z fanami

Piękny wolej Casha ucieszył Stadion Śląski. Polska ukąsiła Mołdawię

Piękny wolej Casha ucieszył Stadion Śląski. Polska ukąsiła Mołdawię

Polecamy

Polacy nie oczarowali w "Kotle Czarownic". Lewandowski na trybunach [GALERIA]

Polacy nie oczarowali w "Kotle Czarownic". Lewandowski na trybunach [GALERIA]

Wystartowały KultURalia! Tak w piątek bawili się studenci w Rzeszowie

Wystartowały KultURalia! Tak w piątek bawili się studenci w Rzeszowie

Michał Wiśniewski po koncercie? Zero dystansu i spotkanie z fanami

Michał Wiśniewski po koncercie? Zero dystansu i spotkanie z fanami