
Magda Gessler gościła na Podlasiu i Suwalszczyźnie wiele razy. Pierwszą rewolucję przeprowadziła w naszym regionie w 2010 roku. Pomogła wtedy białostockiej restauracji Peppers.

Ostrą szkołę gotowania i zarządzania gastronomicznym biznesem przechodziła Monika Chocha wraz z siostrą.
- Nigdy nie wiem, do jakiej restauracji jadę, nie znam jej specjalności, ani problemów z jakimi się boryka - mówiła nam Magda Gessler. - To, że w Białymstoku trafimy do meksykańskiej restauracji było dla mnie ogromnym zaskoczeniem. Ale to dobrze, że nie mogę się przygotować. Dzięki temu wszystkie moje reakcje, rady są potem w programie autentyczne.

W 2011 roku Magda Gessler przeprowadzała kulinarną rewolucję w restauracji Panorama – Wiszące Ogrody nad Narwią w Nowogrodzie.

Magda Gessler przeprowadzała „rewolucję” przez 4 dni. 26 maja 2011 odbyła się uroczysta kolacja skupiająca wielu gości.
Na stołach nie zabrakło wyśmienitego szczawiowego chłodnika, potraw z ryb złowionych w Narwi, tradycyjnego kurpiowskiego rejbaka, ziemniaków w mundurkach, swojskich wędlin, smalcu, ogórków „małosolnych”, psiwa jełowcowego,