
Żurek Magdy Gessler
Wielkanocny żurek na zakwasie to coś, co każdy Polak zna i uwielbia.
Jest jednak coś, co Magda Gessler dodaje to tej tradycyjnej zupy i co sprawia, że staje się jeszcze pyszniejsza.
To... suszone prawdziwki. Grzyby nadadzą zupie głębokiego smaku, który dopełni aromat pozostałych składników.

Kotlety schabowe Magdy Gessler
Gessler to specjalistka od polskiej kuchni. A królem polskiej kuchni jest oczywiście schabowy! Restauratorka ma na niego sposób.
Aby kotlety były kruche i soczyste, Magda Gessler moczy je w marynacie z mleka, cebuli, soli i pieprzu przez 2-3 godziny.

Barszcz czerwony Magdy Gessler
Kolejnym świątecznym daniem, na które sposób ma Magda Gessler jest barszcz czerwony. Tym razem zdradzamy sekret zupy bożonarodzeniowej.
Gessler do ugotowanego wywaru dodaje kilka kwaśnych, obranych, pokrojonych jabłek. Zostawia je tak na całą noc, a następnie zdejmuje. To sprawia, że barszcz nabierze naprawdę niespotykanego aromatu.

Ciasto na pierogi Magdy Gessler
Każda polska gospodyni ma swój sposób na świetne pierogi. Magda Gessler jest prawdziwą pierogową ekspertką i podzieliła się z fanami swoim niezawodnym przepisem.
Magda nie dodaje do ciasta jajka, aby nie stało się ono za twarde.
Używa tylko trzech składników:
3 i 1/3 szklanki mąki
1/2 szklanki wody
płaska łyżeczka soli