5 z 7
Przygotowywanie kiszonek i kwaszenie to proces, jakim jest...
fot. unsplash.com/Ray Shrewsberry

Kiszenie i kwaszenie

Przygotowywanie kiszonek i kwaszenie to proces, jakim jest zamiana cukru na kwas mlekowy. Metodą tą utrwalamy szereg produktów sezonowych, najpopularniejszymi kiszonymi warzywami są kapusta i ogórki.

6 z 7
Suszenie żywności jest bardzo starą i czasochłonną metodą....
fot. unsplash.com/Alex Guillaume

Suszenie żywności

Suszenie żywności jest bardzo starą i czasochłonną metodą. Celem jest pożycie się większości wody z produktu, co przedłuża się jego trwałość oraz zachowane zostają cenne właściwości odżywcze.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Zaginiona 11-latka wykorzystana seksualnie przez 24-latka. „Jest wniosek o areszt”

NOWE FAKTY
Zaginiona 11-latka wykorzystana seksualnie przez 24-latka. „Jest wniosek o areszt”

Rozbito gang przestępców. Wśród zatrzymanych groźny lider. Tak wyglądała akcja służb

Rozbito gang przestępców. Wśród zatrzymanych groźny lider. Tak wyglądała akcja służb

Polecamy

Śląsk urwał punkty Jagiellonii. Ostatni mecz Ekstraklasy we Wrocławiu

Śląsk urwał punkty Jagiellonii. Ostatni mecz Ekstraklasy we Wrocławiu

Kierowca ciężarówki wjechał w matkę z dzieckiem

Kierowca ciężarówki wjechał w matkę z dzieckiem

Zakończył się Impact'25 pod patronatem Strefy Biznesu

GORĄCY TEMAT
Zakończył się Impact'25 pod patronatem Strefy Biznesu