5 z 7
Przygotowywanie kiszonek i kwaszenie to proces, jakim jest...
fot. unsplash.com/Ray Shrewsberry

Kiszenie i kwaszenie

Przygotowywanie kiszonek i kwaszenie to proces, jakim jest zamiana cukru na kwas mlekowy. Metodą tą utrwalamy szereg produktów sezonowych, najpopularniejszymi kiszonymi warzywami są kapusta i ogórki.

6 z 7
Suszenie żywności jest bardzo starą i czasochłonną metodą....
fot. unsplash.com/Alex Guillaume

Suszenie żywności

Suszenie żywności jest bardzo starą i czasochłonną metodą. Celem jest pożycie się większości wody z produktu, co przedłuża się jego trwałość oraz zachowane zostają cenne właściwości odżywcze.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Polacy stanęli i patrzyli jak gra Mołdawia. Wymęczone zwycięstwo

Polacy stanęli i patrzyli jak gra Mołdawia. Wymęczone zwycięstwo

Piękny wolej Casha ucieszył Stadion Śląski. Polska ukąsiła Mołdawię

Piękny wolej Casha ucieszył Stadion Śląski. Polska ukąsiła Mołdawię

Polecamy

Piękny wolej Casha ucieszył Stadion Śląski. Polska ukąsiła Mołdawię

Piękny wolej Casha ucieszył Stadion Śląski. Polska ukąsiła Mołdawię

Grosicki zagrał ostatni raz! Całus od Bednarka, Lewandowski paradował w koszulce

Grosicki zagrał ostatni raz! Całus od Bednarka, Lewandowski paradował w koszulce

Największy festiwal fantastyki w Polsce. Najciekawsze atrakcje! Tu warto być

Największy festiwal fantastyki w Polsce. Najciekawsze atrakcje! Tu warto być