Niedługo kupimy wydawane z blaszanych baniek na mleko Lody PRL. Można dołączyć do tego biznesu!

oprac. (d-ka)
Archiwum/Tadeusz Szwed/zdjęcie ilustracyjne
Ogólnopolskie Centrum Zaopatrzenia Lodziarni Lodziarz.pl wprowadza na rynek nową markę Lody PRL. Jest to zarazem nowy koncept biznesowy. Lodziarz.pl zachęca do współpracy cukierników i lodziarzy, oferując trzy modele współdziałania - informuje portal dlahandlu.pl.

- Jakkolwiek ryzykowne wydaje się połączenie nowoczesnego biznesu z klimatami przaśnego PRL-u, kryje się pod tym nowy koncept na współpracę z istniejącymi lodziarniami, a także z przedsiębiorcami, którzy dopiero chcą w branżę zainwestować – oceniają w portalu dlahandlu.pl przedstawiciele Lodziarz.pl.

PRL wiecznie żywy. Do sklepów wróciły kultowe Relaksy [historia]

Lodziarz.pl oferuje trzy modele współpracy, nazwane zgodnie z przyjętą peerelowską nomenklaturą: ludowy, robotniczy i kapitalistyczny.

PRL-owski Pewex reaktywacja. Powstanie sieć sklepów z kawiarniami

Portal dlahandlu.pl opisuje, że w modelu ludowym lodziarz kupuje dowolne ilości surowców do produkcji lodów, ale nie może używać nazwy PRL. Pakiet robotniczy, bardziej rozbudowany, zakłada, że w zamian za kupno 30 kilogramów lodowej mieszanki miesięcznie, przedsiębiorca może wykorzystać w swoim punkcie branding, opracowany przez właściciela marki Lody PRL. Natomiast schemat kapitalistyczny jest skierowany do tych inwestorów, którzy w sezonie letnim (maj - wrzesień) zakupią 500 kg mieszanki do lodów. W zamian dostaną rabat na komponenty oraz pełen branding.

[

STREFA BIZNESU TAKŻE NA FACEBOOKU - DOŁĄCZ DO NAS

](https://www.facebook.com/Strefa-Biznesu-pomorskapl-134135996606616/ "<span class="cytat" style="color:#0000ff">STREFA BIZNESU TAKŻE NA FACEBOOKU - DOŁĄCZ DO NAS</span>")

Polacy wynajmują najgorsze mieszkania w Europie. Rodem z PRL [infografika]

Zbudowali stan wojenny. Z klocków lego! To najmocniejsza marka świata [zdjęcia]
Zabawki z PRL'u w radomszczańskim muzeum (x-news/NTL Radomsko Sp. z o.o.):

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Inflacja będzie rosnąć, nawet do 6 proc.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze 12

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

l
lodzia
Pomysł pomysłem ale wszystko podlega odbiorom i kontroli a do tego świetnie nadaje się lodz.przeglady-budowlane24.pl ,
x
xdf
pie... głupot podlane płatną lub wrodzona głupota też powinno być karalne partyjniaku!!!
d
dfv
bańka rustykalna ale lody chemiczne?
A
Adam
Niestety w Polsce Sanepid zajmuje się tylko sprzedażą szczepionek oraz sprawdzaniem czy są książeczki zdrowia oraz czysta woda w kranie. Takie sprawy jak sprawdzanie co tak naprawdę znajduje się w produktach spożywczych już dawno nie absorbuje tej zacnej instytucji. No chyba, że znajdą robala, ale to są przypadki incydentalne. Smacznego.
M
Maxiu
Proponują marne proszki i dodatki z puszki. Tak robi się dziś większość lodów. Mam wrażenie że im więcej haseł typu NATURALNE JAK KIEDYŚ itp tym gorsze. Dobre lody same się reklamują.
P
Produkt lodopodobny
W czasach PRL do produkcji lodów używano mleka, jaj, śmietany i owoców, a nie komponentów zastępczych i polepszaczy smaku.
G
Gość
W dniu 17.03.2018 o 09:32, Naturalne składniki napisał:

Za czasów PRL lody robiono z naturalnych produktów,a nie z gotowych mieszanek o niewiadomym składzie. Nie dodawano polepszaczy smakowych i barwników ani żadnych utrwalaczy.

 

Nie dawano "polepszaczy" bo ich fizycznie nie było podobnie jak brakowało naturalnych środków i często oszukiwano na ilościach.

N
Naturalne składniki
Za czasów PRL lody robiono z naturalnych produktów,a nie z gotowych mieszanek o niewiadomym składzie. Nie dodawano polepszaczy smakowych i barwników ani żadnych utrwalaczy.
B
Biały Pan
Szechteraja gazieto wbij se do tego durnego ż łba że komuna nie wróci bo nikt tego syfu nie chce!
N
Nevermore

Nigdy już takich lodów ani słodyczy nie zrobicie. Wtedy liczyło się coś więcej jak tylko zysk !

G
Gość
Z czego wynikają podobne pomysły, z desperacji czy z wyrachowania? Ja zdradzę wam pewien sekret, może te prlowskie lody wyglądały przaśnie, może były prosto podawane w brzydkich wafelkach, ale za to smakowały!
Dzisiejsze będą na 99% przygotowywane z proszków i komponentów, wielu dodatków i zagęstników, a no i zapomniałem o samym sednie jeszcze są tam obowiązkowo aromaty, trochę sztuczne, po trosze prawdziwe, trudno to stwierdzić bo same zapewnienia producenta to za mało. Najgorsze, że wcale się temu nie dziwię, bo skąd dzisiaj wziąć takie same receptury i składniki skoro w handlu hutrowym dla producentów ich nie ma ...
G
Gość
Jakby był PRL to na kopy bym jadł a dziś to was kapitalistyczne świnie pierdo.ę. Odwalcie się od PRL bo najprostsze produkty tak paskudzicie, że rzygać się chce na sam widok.
Wróć na i.pl Portal i.pl