1 z 8
Przewijaj galerię w dół
Noże japońskie to nie tylko narzędzia kuchenne, ale także...
fot. 123RF/suteren

Noże japońskie. Gotuj jak mistrz kuchni!

Noże japońskie to nie tylko narzędzia kuchenne, ale także dzieła sztuki. Ich wyjątkowa jakość, precyzja wykonania i tradycyjne metody produkcji przyciągają uwagę kucharzy i pasjonatów kulinarnych na całym świecie.

2 z 7



Dzięki tradycyjnym metodą produkcji oraz dbałości o szczegóły, noże japońskie cechuje niezwykła precyzja wykonania, co przekłada się na doskonałą jakość cięcia.

3 z 8
Noże japońskie zazwyczaj ostrzy się przy użyciu specjalnych...
fot. 123RF/yuragolub

Ostrzałka do noży japońskich

Noże japońskie zazwyczaj ostrzy się przy użyciu specjalnych kamieni do ostrzenia, które zanurza się w wodzie. Noże te często mają ostrza o mniejszym kącie niż noże zachodnie, dlatego ważne jest, aby dostosować kąt ostrza do około 15-20 stopni.

4 z 7



Ze względu na wysoką jakość materiałów i pracochłonny proces produkcji, noże te mogą być dość drogie dla przeciętnego konsumenta.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Zawiercie zagra o Puchar Europy! W polskim półfinale podniosło się ze stanu 0:2

Zawiercie zagra o Puchar Europy! W polskim półfinale podniosło się ze stanu 0:2

Wypadek na DK 42 w Granicach. Bus uderzył w drzewo

Wypadek na DK 42 w Granicach. Bus uderzył w drzewo

Pechowe rozstanie z Ekstraklasą. Stal bez wygranej mimo pięknych goli

Pechowe rozstanie z Ekstraklasą. Stal bez wygranej mimo pięknych goli

Zobacz również

Biały Dym Polaka, Szczęsny bohaterem parady mistrzów [ZDJĘCIA, WIDEO]

O TYM SIĘ MÓWI
Biały Dym Polaka, Szczęsny bohaterem parady mistrzów [ZDJĘCIA, WIDEO]

Pechowe rozstanie z Ekstraklasą. Stal bez wygranej mimo pięknych goli

Pechowe rozstanie z Ekstraklasą. Stal bez wygranej mimo pięknych goli