1 z 6
Przewijaj galerię w dół
Składniki...
fot. pexels

Tatar z łososia według Anny Lewandowskiej

Składniki

250 g surowego, dzikiego łososia
1 awokado
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy
1 łyżka kaparów
1 łyżka musztardy Dijon
1 łyżka sosu tamari
szczypta soli morskiej i pieprzu

Sos

1/2 awokado
sok z połowy cytryny
1 łyżka oliwy
1 łyżka sosu tamari

Przygotowanie

Łososia pokroić w kostkę. W misce wymieszać oliwę, musztardę, kapary, sok z cytryny, sól i pieprz. Włożyć łososia i odstawić do lodówki na 30 minut.
Awokado pokroić w kosteczkę i wymieszać z tatarem.

Składniki na sos zblendować i podawać w osobnej miseczce.

Źródło:hpba.pl

2 z 6
Przepis na farsz z kaszy gryczanej...
fot. pexels

Pierogi z kaszą gryczaną Ewy Wachowicz

Przepis na farsz z kaszy gryczanej

Składniki:

200 g - ugotowanej kaszy gryczanej
250 g - sera białego
1 - jajko
1 - cebula
1 łyżka - świeżej mięty
masło do smażenia
sól
pieprz

Przygotowanie:

Na patelni podsmażyć na maśle drobno pokrojoną cebulę. W misce rozdrobnić pałką biały ser, dodać zezłoconą cebulę. Wymieszać, po czym dorzucić ugotowaną kaszę.
W małej miseczce roztrzepać widelcem jajko i dodać do farszu. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać. Na samym końcu dodać pokrojoną miętę.

Źródło: ewawachowicz.pl

3 z 6
Składniki:...
fot. pexels

Krem z buraka i jabłka Ani Starmach

Składniki:

6 buraków
3 jabłka
2 łyżki miodu
100 ml śmietanki kremówki
500 ml bulionu warzywnego
świeży tymianek
sól, pieprz

Przygotowanie:

Buraki owinąć w folię aluminiową i wstawić na 2 godziny do piekarnika o temperaturze 170 stopni. Po tym czasie obrać je ze skórki i pokroić w dużą kostkę.

Jabłka obrać, pokroić w kostkę, skarmelizować na patelni dodając miód i tymianek.

Bulion i śmietankę podgrzać.

Do kielicha blendera wrzucić buraki i jabłka, dodać bulion, zmiksować. Masę przelać do garnka, dodać śmietankę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Źródło:aniastarmach.pl

4 z 6
Składniki...
fot. pixabay

Karp w migdałach Karola Okrasy

Składniki

karp – 800 g
cytryna – 1 szt.
migdały w płatkach – 70 g
jajka – 1 szt.
oliwa z oliwek – 50 ml
mąka – 1 łyżeczka
sól – do smaku
biały pieprz – do smaku

Przygotowanie:

Płaty karpia doprawić białym pieprzem i solą (tylko od strony mięsa). Na talerz wbić 1 jajo, roztrzepać.

Na kolejny talerzyk wysypać niewielką ilość mąki, na następny wysypać płatki migdałów. Odrobinę skórki z cytryny (wcześniej sparzonej i wyszorowanej) zetrzeć na karpia (tylko od strony mięsa).

Następnie płaty karpia obtaczać w mące, w jaju i w płatkach migdałów (tylko od strony mięsa, nie od strony skóry).

Karpia smażyć na patelni na rozgrzanej oliwie: najpierw od strony migdałów, a gdy się zarumienią – od strony skóry. Uważać, by nie przypalić migdałów.

Źródło: kuchnialidla.pl

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Zderzenie czterech samochodów i motocyklisty z autem. Trwa akcja służb ratunkowych

Zderzenie czterech samochodów i motocyklisty z autem. Trwa akcja służb ratunkowych

Eksplozja jak trzęsienie ziemi! Zabici i setki rannych WIDEO

AKTUALIZACJA
Eksplozja jak trzęsienie ziemi! Zabici i setki rannych WIDEO

Pogrzeb papieża Franciszka. Ojca Świętego żegnali królowie, prezydenci i premierzy

Pogrzeb papieża Franciszka. Ojca Świętego żegnali królowie, prezydenci i premierzy

Zobacz również

Niezwykły Byk zodiakalny. Łyżwy, kij i parkany zamieniła na wybieg modelek [GALERIA]

Niezwykły Byk zodiakalny. Łyżwy, kij i parkany zamieniła na wybieg modelek [GALERIA]

Politycy na pogrzebie papieża. Zdjęcie Hołowni wywołało kontrowersje. Zobacz galerię

AKTUALIZACJA
Politycy na pogrzebie papieża. Zdjęcie Hołowni wywołało kontrowersje. Zobacz galerię