Spis treści

Polak przygotował najlepszą semlę w tym roku
Polski cukiernik Rafał Perz zwyciężył w konkursie na najlepszą semlę w stolicy Szwecji. Drożdżowe bułki z masą migdałową oraz z bitą śmietaną Polaka najbardziej przekonały tegoroczne jury konkursu, składające się z 26 członków i pracowników największego szwedzkiego portalu kulinarnego Thatsup.se. Semla Rafała Perza pokonała 28 konkurentów. Jury przyznawało za bułki oceny w skali od 1 do 5. Oceniali smak oraz wygląd. Semlę Polaka docenili za masę migdałową, konsystencję bitej śmietany oraz idealne proporcje składników.
Polak osiągnął sukces. Jaki jest jego tajemniczy składnik?
Perz, który mieszka w Szwecji od lat, wypowiedział się po wygranej dla gazety „Expressen”. Powiedział, że jego sukces to wykonanie semli z dodatkiem kardamonu.
To 50 procent sukcesu – wyznał.
dś
Źródło: