
Restaurant Week 2018 w Katowicach. W akcji bierze udział 12 lokali. Trzydaniowy posiłek: przystawka, danie główne, deser (w dwóch wariantach w każdym lokalu) zawsze kosztuje 49 zł. Na kolejnych slajdach: wszystkie restauracje z Katowic i ich menu

Albenca w Katowicach, restauracja hiszpańska, osiedle Bażantowo
Menu 1: Krokieciki z płynnym beszamelem i Jamon Serrano, Żeberka z sosem chimichurri z białą fasolą i pomidorkami, Crema catalana
Menu 2: Gaspacho, Hiszpański omlet z czerwoną fasolą i szpinakiem, Sernik z mango

Cztery kąty i Smak piąty w Katowicach, kuchnia tradycyjna i międzynarodowa, ulica Jankego
Menu 1: Delikatna zupa rybna podawana z mięsem małży nowozelandzkiej oraz warzywnym julienne, Soczysta polędwiczka wieprzowa podawana z ziemniakiem truflowym w towarzystwie sałaty pak choi, Nugat lodowy z musem porzeczkowym
Menu 2:
Krem z topinamburu z marynowanym jabłkiem oraz paloną gorzką czekoladą, Filet z makreli podawany z risotto z pomidorów Sycylijskich oraz dzikimi szparagami, Pralina czekoladowa ze słonym karmelem i owocami sezonowymi

Dzień i Noc w Katowicach, ulica Warszawska w miejscu dawnej „Kryształowej”
Menu 1: Carpaccio z kałamarnicy, bruschetta, sos romesco, oliwa szafranowa, Glazurowany boczek, cebula, kasza, jabłko, Mus z mlecznej czekolady i anyżu
Menu 2
Bulion grzybowy, kapusta włoska, ziemniaki, jajko, Kopytka z dojrzewającego cheddara, kalafior, pure rodzynkowo – kaparowe, Tarta cytrynowa, granita z zielonej herbaty i limonki