
Gotujesz? Mamy dla ciebie kilka złotych porad. Poznaj sztuczki, które ułatwią ci gotowanie. Wykorzystaj te sprawdzone sposoby, a dobry efekt kulinarny gwarantowany!
POLECAMY TAKŻE:
* Parszywa, brudna 12. Lista warzyw i owoców, które zawierają najwięcej PESTYCYDÓW
* Trzymasz te produkty w lodówce? Popełniasz błąd!
WIDEO: DNI WOLNE W 2019 roku. Sprawdź i zaplanuj urlop

Ugotowane buraki łatwiej obierzemy, kiedy po wyciągnięciu ich z ciepłej wody wsadzimy je od razu do zimnej.

Kupując mrożonki, sprawdź, czy przesypują się, gdy poruszasz torebką. Jeżeli są pozlepiane, musiały być rozmrożone i ponownie zamrożone. Kolor owoców i warzyw nie powinien odbiegać od tego, jaki mają, gdy są świeże. Jeśli są lekko odbarwione, zbrązowiałe - nie kupuj!

Łatwiej obiera się ząbki czosnku, kiedy rozgnieciemy go płaska częścią noża lub zanurzymy we wrzątku na dwie-trzy minuty.