1 z 12
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay.com
Grillowanie może być ciut zdrowsze. Zobacz porady ekspertów z PZH
2 z 12

fot. pixabay.com
1. Grillowanie jest przyjemnym sposobem przyrządzania posiłków, nie należy jednak czynić z niego codziennego sposobu przygotowania żywności. Niech będzie to okazjonalny sposób spędzania czasu.
3 z 12

fot. pixabay.com
2. Obok potraw grillowanych warto zadbać też o owoce i warzywa oraz lekkostrawne potrawy (niegrillowane) przeznaczone np. dla dzieci.
4 z 12

fot. pixabay.com
3. Produkty przeznaczone do grillowania takie jak mięso, ryby i drób powinny być zawsze przechowywane w niskiej temperaturze, należy stosować np. lodówki samochodowe lub termotorby; czas w którym produkt jest poza lodówką powinien być jak najkrótszy.