
Sernik z rosą. Krok 4.
W misce utrzyj cztery żółtka i dwa jajka z cukrem na puszystą masę, a białka odłóż do zrobienia bezy. Następnie do ubitych jajek dodawaj stopniowo ser, budyń, mleko i olej.

Sernik z rosą. Krok 5.
Dla pięknego aromatu zetrzyj do masy skórkę z pomarańczy i wymieszaj.

Sernik z rosą. Krok 6.
Kruche ciasto rozwałkuj na duży prostokąt, wylep nim dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na tak przygotowany spód ciasta wylej masę serową.

Sernik z rosą. Krok 7.
Piecz sernik z rosą przez ok. 1 godzinę w 180 stopniach. Teraz pora na bezę: na 10 minut przed końcem pieczenia zacznij ubijać białka ze szklanką cukru na sztywną, lśniącą pianę. Następnie wyjmij sernik z piekarnika, daj mu 5 minut na wystygnięcie i połóż na nim bezę.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 150 stopni i piecz przez 15 min.