1 z 12
Przewijaj galerię w dół

fot. Karolina Głogowska
Na kolejnych zdjęciach w galerii zobaczysz, jak krok po kroku przygotować wytrawny sernik. Przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 12

fot. Karolina Głogowska
Sernik na słono. Składniki:
- 650 g twarogu sernikowego Mlekpol 18%,
- 250 g sera mascarpone Mlekpol,
- 100 ml śmietanki UHT Łaciata 30%,
- 50 g tartego sera Jantar,
- 2 średnie jajka,
- 200 g pomidorków koktajlowych,
- łyżka mąki pszennej,
- łyżka mąki ziemniaczanej,
- mała pikantna papryczka,
- łyżeczka suszonej bazylii,
- pół łyżeczki ziół prowansalskich,
- bułka tarta do wysypania formy,
- sól, pieprz.
3 z 12

fot. Karolina Głogowska
Sernik na słono. Krok 1
Twaróg sernikowy i mascarpone zmiksuj na średnich obrotach.
4 z 12

fot. Karolina Głogowska
Sernik na słono. Krok 2
Ser żółty rozdrobnij, dodaj do masy, wbij jajka i ponownie zmiksuj.