
Zawijane tortille z pysznymi dodatkami sprawdzą się jako przekąska w ciągu dnia, lunch do pracy albo imprezowa przystawka. Ich przygotowanie jest proste. Można użyć gotowej drobiowej wędliny lub kawałków pieczonego/smażonego indyka. Potrzebne będą również pokrojone w kostkę lub paseczki warzywa - papryka, pomidory, cebula. Gotowe placki smarujemy wybranym sosem (można samemu przygotować dip czosnkowy lub pomidorowy), układamy w środku produkty, zasypujemy serem i zwijamy.

Pierś można podać w wersji pieczonej lub smażonej. Kwintesencją smaku jest marynata wykonana z odrobiny oleju, papryki, majeranku i ziół - bazylii, tymianku, natki pietruszki. Doskonale pasuje do makaronu, ziemniaków i surówek.

Indyk nie tylko od święta
Mięso indycze dobrze wpływa na zdrowie, warto je spożywać nie tylko przy okazji świąt i ważnych wydarzeń.
