1 z 10
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Biały barszcz
Tradycyjny barszcz biały na pszennym zakwasie. Zobacz, jak przygotować taką pyszną, wielkanocną zupę. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Biały barszcz. Krok 1
Przygotowanie barszczu zacznij od umycia i obrania wszystkich warzyw. Kiełbasę opłucz zimną wodą i ponakłuwaj w kilku miejscach za pomocą wykałaczki.
3 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Biały barszcz. Krok 2
Przełóż warzywa i kiełbasę do garnka i zalej wodą. Dodaj dwa liście laurowe i 4 ziela angielskie.
4 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Biały barszcz. Krok 3
Pogotuj całość ok. 30 minut. Wyjmij kiełbasę, warzywa i przyprawy.