5 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Biały barszcz. Krok 4
Dopraw barszcz zakwasem pszennym, majerankiem, czosnkiem, solą i pieprzem i pogotuj 5 minut. Na koniec wlej śmietankę.
6 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Biały barszcz. Krok 5
Do każdego talerza włóż jajka przekrojone na pół oraz kilka plasterków białej kiełbasy.
7 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Biały barszcz. Krok 6
Możesz udekorować całość np. odrobiną rzeżuchy. Smacznego!
8 z 10

fot. Katarzyna Puczyńska
Biały barszcz
Barszcz biały to lekko kwaśna zupa, doprawiona śmietanką, majerankiem i czosnkiem. Pysznie smakuje podana z białą kiełbasą i jakiem ugotowanym na twardo.