
Święta wielkanocne to niezwykle trudny okres dla osób będących na diecie. Jak go przetrwać i nie zmarnować wypracowanych nawyków? Podpowiada Olga Chaińska, dietetyczka i trenerka, właścicielka klubu Expert Fitness w Kielcach.
ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH SLAJDACH
[g]13042010[/g]

Pierwsza podstawowa zasada to unikanie wysokokalorycznych i ciężkostrawnych potraw tradycyjnych. - Przygotowując potrawy w domu, możemy wszystkie posiłki lekko odtłuścić. Małe zmiany w kuchni pozwolą skutecznie zmniejszyć kaloryczność spożywanych potraw - podkreśla Olga Chaińska.
ZOBACZ, CZEGO DOTYCZĄ TE ZMIANY NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH

Zmiany obróbki termicznej
Wybierajmy gotowanie na parze, duszenie, pieczenie czy grillowanie zamiast smażenia
ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH

Zmiany użytych produktów
Zamiast mąki pszennej o wysokim indeksie glikemicznym użytej do wypieków, zastosujmy mąki z pełnego przemiału o niższym indeksie glikemicznym i wyższej wartości odżywczej. Zamiast panierki z tradycyjnej bułki tartej możemy użyć płatków migdałów lub sezamu
ZOBACZ WIĘCEJ NA KOLEJNYCH ZDJĘCIACH