Kuchenne Rewolucje w Białymstoku 25.10.2018. James Bomba-Lina, czyli Hot Burger Bistro pomyślnie przeszedł rewolucje Magdy Gessler [zdjęcia]

Olga Goździewska
Dawny James Bomba- Lina, a obecnie Hot Burger Bistro w czerwcu 2018 przeszedł Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler. Odcinek kręcony w lokalu został wyemitowany 25.10.2018 roku po godzinie 21 w TVN. Restauratorka po powrocie była zaskoczona zmianami!
Dawny James Bomba- Lina, a obecnie Hot Burger Bistro w czerwcu 2018 przeszedł Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler. Odcinek kręcony w lokalu został wyemitowany 25.10.2018 roku po godzinie 21 w TVN. Restauratorka po powrocie była zaskoczona zmianami! Hot Burger Bistro/Facebook
Dawny James Bomba-Lina, a obecnie Hot Burger Bistro w czerwcu 2018 przeszedł Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler. Przez cztery dni znana restauratorka gościła w białostockiej restauracji przy ul. Skłodowskiej. Odcinek kręcony w lokalu został wyemitowany 25.10.2018 roku po godzinie 21 w TVN. Restauratorka po powrocie była zaskoczona zmianami! Ale czy właściciel nazywany ,,Piotrusiem Panem" zmienił swoje podejście do prowadzenia restauracji?

James Bomba-Lina czyli Hot Burger Bistro w czerwcu 2018 roku przeszedł kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Premiera odcinka z udziałem białostockiego lokalu miała miejsce w czwartek 25.10.2018 o 21.30 w TVN.

Hot Burger Bistro po kuchennych rewolucjach

Piotr Dąbrowski, właściciel obecnie Hot Burger Bistro, poprosił Magdę Gessler o pomoc, bo stanął w obliczu kryzysu finansowego. Mężczyzna nie radził sobie z prowadzeniem restauracji i chociaż jest człowiekiem odważnym i pomysłowym - nie potrafił zorganizować pracy załodze i w lokalu panował chaos. Nie pomagały nawet zmiany wprowadzane w menu, bo klientów było coraz mniej.

Kuchenne rewolucje sezon 18 odcinek 8. Hot Burger Bistro to James Bomba-lina [OPINIE, MENU]. Magda Gessler w Białymstoku [ZDJĘCIA, WIDEO]

W czerwcu Magda Gessler zmieniła w dawnej restauracji James Bomba-Lina nie tylko nazwę na Hot Burger Bistro, ale również wystrój i kartę dań. Restauratorka nadała wnętrzu lokalu charakter południowych stanów USA: Missisipi i Luizjany. Stoliki pokryły biało-czarne obrusy, krzesła obito niebiesko-złotym materiałem, a na kanapach leżą czarno-złoto-szare pledy. W podobnej kolorystyce i wzornictwie zachowane są też ściany. A w centrum zagościła fototapeta z Elli Fitzgerald, słynną jazzową wokalistką. Ozdobę wykonali artyści z białostockiej firmy ,,3 Form”.

- To teraz knajpa z pazurem. Tu na stołach nie ma kwiatów, a doniczki z papryczkami chili. Każdy może ich spróbować, ale proszę się zastanowić, są naprawdę ostre - mówi Sandra Domalewska, szefowa kuchni, która nie ukrywa zadowolenia ze zmian w Hot Burger Bistro.

Natomiast w karcie po rewolucjach znalazło się kilka burgerów, przygotowanych według autorskiego przepisu Magdy Gessler (do wyboru z żebrami, grzybami, łososiem i jajkiem). Oprócz tego restauratorka wprowadziła do menu chili con carne (popularne danie kuchni meksykańskiej z mięsem mielonym i chili), gaspacho (hiszpański chłodnik) i rosół z pieczonym kurczakiem. A na deser zaproponowała tartę waniliową z morelami.

Kończąc rewolucję w białostockim lokalu Magda Gessler podkreśliła, że zmian potrzebował nie tylko lokal. Przemianę powinien przejść przede wszystkim Piotr, właściciel Hot Burger Bistro.

Gessler podpisuje się pod rewolucją w Hot Burger Bistro

Po kilku tygodniach Magda Gessler ponownie odwiedziła Hot Burger Bistro. Oceniła smak zaproponowanych przez siebie dań oraz tych autorstwa szefowej kuchni. Do przetestowania wybrała całą kartę! Chciała sprawdzić też nowe pozycje. I była bardzo zaskoczona ich smakiem. Pozytywnie!

Właściciel również jest zadowolony z przemiany Jamesa Bomba-Liny. Mimo że podczas rewolucji nie zawsze się uśmiechał. Gessler skrupulatnie wytykała mu wady charakteru i stwierdziła, że jest ,,oderwany od rzeczywistości". Także współpracownicy nazwali mężczyznę ,,Piotrusiem Panem" i uznali, że musi dorosnąć. Czy mężczyzna wziął sobie te opinie do serca? Na pewno poważnie potraktował zadania, które powierzyła mu restauratorka.

- Mamy pewną misję, by przekazywać mieszkańcom Białegostoku wiedzę dotyczącą smaków kuchni, którą serwujemy. Spotykamy się czasem ze złymi opiniami klientów, którzy mają swoje przekonania dotyczące tego jak potrawa ma wyglądać i smakować. A my trzymamy się tradycyjnych receptur i staramy się przekonać gości do nowych smaków - mówi pan Piotr Dąbrowski, właściciel Hot Burger Bistro.

Nowe zmiany w Hot Burger Bistro

Ale już po kilku miesiącach od rewolucji właściciel wraz z szefową kuchni zdecydowali się wprowadzić zmiany w menu Hot Burger Bistro.

- Gaspacho zamienimy na sopa de ajo, hiszpańską zupę czosnkową z jajkiem. Zniknie też z menu guacamole. A tarta będzie dostępna już nie z malinami, a z owocami sezonowymi – mówi Piotr Dąbrowski, właściciel bistro. – Zmienią się także ceny, gdy pani Magda do nas wróciła, zasugerowała, że są one trochę za niskie w stosunku do tzw. food cost’u, więc podniesiemy o kilka złotych między innymi ceny burgerów – wymienia zmiany w karcie pan Piotr, właściciel Hot Burger Bistro.

W ostatnim czasie zmianie uległy również ceny poszczególnych dań, między innymi za burgery trzeba zapłacić kilka złotych więcej. Ale klientów w lokalu już nie brakuje.

- Dostaliśmy od pani Magdy dużą lekcję. Nie było to łatwe, podczas rewolucji pracowaliśmy na pełnych obrotach, staraliśmy się również zapamiętać wszelkie szczegóły dotyczące przygotowania dań zaproponowanych przez Magdę Gessler. I udało się! Dziś mamy dużo pracy, w kuchni używamy produktów najwyższej jakości, które często kupujemy u lokalnych dostawców i odwiedza nas coraz więcej ludzi - opowiada Sandra Domalewska, szefowa kuchni w Hot Burger Bistro.

Byliście już w Hot Burger Bistro po rewolucjach?

"Hot Burger Bistro" w Białymstoku to dawna restauracja "James Bomba – lina", która przeszła Kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Jakie ma teraz menu i ceny? Jakie opinie o tym miejscu mają goście? Sprawdźcie!

Kuchenne rewolucje sezon 18 odcinek 8. Hot Burger Bistro to ...

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wideo

Komentarze 23

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

a
artur

byłem nie polecam

a
asd

jeszcze drożej?!i tak było koszmarnie drogo...wybieram więc normalną restaurację z prawdziwym jedzeniem, a temu barowi życzę powodzenia-przyda się:)

M
Max
Nie jadam zupek chińskich i wiem kiedy jedzenie jest dobre a kiedy okropne. Akurat w niedzielę trafiłem na beznadziejne jedzenie i obsługę.
M
Max
W dniu 26.10.2018 o 11:03, Kuki napisał:

Zastanawia mnie jedno dlaczego zawsze na głównej stronce Google Po wpisaniu nazwy restauracji która przeszła Rewolucje zawsze ale to praktycznie zawsze są bardzo słabe opinie i zastanawiam się czym to jest spowodowane bo z reguły te restauracje które przechodzą Rewolucje śpiewająco mają bardzo niskie opinie. Mam wrażenie że to ludzie zbyt wiele wymagają i najlepiej smakują im zupki chińskie a nie naturalne jedzenie

E
Efhi
Do Podlasiaka? Nie rozśmieszaj mnie. W tych,pożal się Boże, barach wszystkie zupy są robione z gotowych mieszanek, pyzy czy kartacze z proszku, wszędzie mąka i sól, czy się kupi mielonego czy gołąbki czy pyzy to mięso smakuje na jedno kopyto. Chcesz jeść zdrowo to gotuj sam. Od A do Z.
W dniu 26.10.2018 o 07:15, Gość napisał:

Jak ktos chce cos zdrowo zjesc i sie najesc za normalne ceny to idzie do Podlasiaka.Zlote sciany i obicia kanap nie sa do tego potrzebne

z
zygowina
Temat i knajpa zygowina
P
Paulina

Byliśmy tam dzień przed rewizytą pani Magdy Gessler. Chwilę po przyjściu do stolika dostaliśmy menu z informacją że za 5 min ( była wtedy 16:55) zamykają kuchnię bo przyjeżdza jutro p. Magda Gessler i muszą się przygotować . Jedynie można było zamówić napoje.

Życzę powodzenia w prowadzeniu gastronomi z takim podejściem do klienta.

Więcej moja noga nie postanie w tym lokalu i odradzam wszystkim znajomym.

G
Gość
W dniu 26.10.2018 o 10:40, Max napisał:

Obejrzałem program i jestem zdumiony. Byłem tydzień temu specjalnie w tym lokalu- jedzenie okropne, na obsługę trzeba czekać bardzo długo (wielu ludzi wychodziło). Być może już po rewolucji i może być byle jak.

mieliśmy to samo -

u
ujo
W dniu 26.10.2018 o 14:09, sd napisał:

byłem 2-3 tyg po odświeżeniu przez Gesser. Hamburger z zimną buła i jajkiem, rosół też kiepskiej jakości. Szczerze oceniając to taka 2-. Prawda jest taka że dobre bistro samo sie broni i nie potrzeba do tego wyrezyserowanego paradokumentu.

Byłem tam również jakoś tak ze 3 tyg po rewolucjach. W niedzielę dostaliśmy burgery z co najmniej sobotnich bułkach. Nie wiem, może to tylko incydent ale mnie czerstwa bułka skutecznie zniechęciła do kolejnej wizyty.

s
sd

byłem 2-3 tyg po odświeżeniu przez Gesser. Hamburger z zimną buła i jajkiem, rosół też kiepskiej jakości. Szczerze oceniając to taka 2-. Prawda jest taka że dobre bistro samo sie broni i nie potrzeba do tego wyrezyserowanego paradokumentu.

B
BARSABA

Ceny stanowczo za wysokie w stosunku do konkurencji, jakości burgerów, ilości mięsa, obsługi, czasu oczekiwania itd.

Za co przepłacam? Bo przecież nie za nic nie znaczącą "markę"?

G
Gość
Nie nie raczej się tam nie wybiorę... Straszny odór z kuchni i w ogóle klimat zgnilych kisci pomidora..
k
kleo
W dniu 26.10.2018 o 11:03, Kuki napisał:

Zastanawia mnie jedno dlaczego zawsze na głównej stronce Google Po wpisaniu nazwy restauracji która przeszła Rewolucje zawsze ale to praktycznie zawsze są bardzo słabe opinie i zastanawiam się czym to jest spowodowane bo z reguły te restauracje które przechodzą Rewolucje śpiewająco mają bardzo niskie opinie. Mam wrażenie że to ludzie zbyt wiele wymagają i najlepiej smakują im zupki chińskie a nie naturalne jedzenie

Może zacznij zaglądać na inne potrale, np. podróznicze. Pomiń te ochy i achy, przeczytaj kilkanaście innych. Prawie nigdy nie trafiłem na "kaszanę".

Zgadza sie . Ludzie coraz więcej wymagają. Jeśli na wejściu do restauracji ktoś mi robi łaskę , że chce nakarmić, jeśli nasze 4 osoby mają opłacić całą kuchnię za ten dzień, jeśli  na napoje czekam dłużej niż 10 min.- to rezygnuję - obojętne czy jest to po rewolucjach czy innych bzdetach. 

Odwiediłem okolo 30 miejsc po rewolucjach M.G. Doopy nie urywa. Tylko w 2 cz 3  lokalach było WOOW. A tylko tym dzisiaj można ściągnąć klientów na stałe.A nie na chwilę spowodowaną programem tv, zresztą wątpliwej jakości.

p
paw

Byłam w sierpniu. Jedzenie takie sobie. Burger z żebrem na pewno nie wyglądał tak jak w programie. Pani kelnerka/menager pozostawiała bardzo dużo do życzenia. Długo czekaliśmy na złożenie zamówienia, potem bardzo długo na realizację, dłuuugo na rachunek, a jak już go dostaliśmy to po 0,5h czekania na resztę sama podeszłam do Pani i poprosiłam żeby skończyła nas obsługiwać. Nie ma tam żadnej rewelacji, a problem nie tylko w Panu Piotrku, ale i w Pani menger.

K
Kuki
Zastanawia mnie jedno dlaczego zawsze na głównej stronce Google Po wpisaniu nazwy restauracji która przeszła Rewolucje zawsze ale to praktycznie zawsze są bardzo słabe opinie i zastanawiam się czym to jest spowodowane bo z reguły te restauracje które przechodzą Rewolucje śpiewająco mają bardzo niskie opinie. Mam wrażenie że to ludzie zbyt wiele wymagają i najlepiej smakują im zupki chińskie a nie naturalne jedzenie
Wróć na i.pl Portal i.pl