Kuchenne Rewolucje w Tychach: Zorba to teraz Kalamata. Magda Gessler zrobiła rewolucję. Było ostro: To mięso jak dla kota MENU + CENY

red
Kuchenne Rewolucje w Tychach: Magda Gessler przemieniła tym razem restaurację Zorba, która po rewolucji zmieniła nazwę na Kalamata, ale łatwo nie było. Nie zabrakło jak zwykle ostrych słów pod adresem serwowanych potraw - To mięso, jak dla kota - grzmiała Magda Gessler w Tychach, oraz interwencji straży pożarnej. Zobaczcie, jak wypadły Kuchenne Rewolucje w Tychach. Zobaczcie menu i ceny.

Kuchenne Rewolucje w Tychach: Kalamata

Restauracja Zorba działa w Tychach od marca 2017 roku, po wizycie Magdy Gessler i Kuchennych Rewolucjach zmieniła nazwę na Kalamata. Ale to nie była łatwa rewolucja. Konieczna była nawet interwencja straży pożarnej. Nie zabrakło ostrych wypowiedzi Magdy Gessler pod adresem serwowanych jej dań.

- W sałatce greckiej nie ma sałaty, bakłażan jest surowy, a mięso jest jak dla kota - oceniła Gessler jedną z zaserwowanych jej potraw. A to był dopiero początek.

Kuchenne Rewolucje w Tychach zaczęły się dość nietypowo. Restaurację w Tychach odwiedziła nie tylko Magda Gessler, ale też szerszenie i straż pożarna.

Od początku nie zapowiadało się zbyt dobrze. Wszystkie dania odgrzewane z mikrofali, nieuczciwe składniki i skąpstwo było widać już od pierwszego dania.

Pierwszego dnia rewolucji pojawiły się niespodzianki - w lokalu zaczęły latać szerszenie. A jak wiadomo owady te nie tworzą gniazda w jeden dzień, w dodatku ich ukąszenie może spowodować ostrą reakcję alergiczną a nawet zgon. Do lokalu została wezwana straż pożarna, gdyż jak się okazało menadżerka restauracji ma na nie uczulenie. W takich sytuacjach lepiej nie ryzykować...

Magda Gessler zapowiedziała, że dopóki gniazdo szerszeni nie zostanie zlokalizowane, lokal zostanie zamknięty.
Może i dobrze, bo z serwowanymi daniami tez nie było dobrze.

-Wszystko totalnie z mikrofali jak tak można - grzmiała Gessler w restauracji Zorba w Tychach. Do tego okazało się, że załoga kompletnie nie zna podstawowych greckich składników.

Na pytania Magdy Gessler, jak się nazywają oliwki greckie, wino które grecy piją i jakie jest znane ciasto na podstawie których robi się przystawki i desery oraz jakie są 3 najbardziej popularne owoce greckie restauratorka nie uzyskała odpowiedzi od załogi. Z kolei na pytanie, kto dał przepisy na kuchnię grecką Magda Gessler usłyszała, że szef i szefowa wzięli je z internetu.

Niestety na domiar złego drugiego dnia Kuchennych Rewolucji w Tychach okazuje się, że atmosfera w zespole też nie jest najlepsza.
Załoga stwierdziła jednogłośnie, że menadżerka "nie kocha pracy" i czasem "jest z nią trudniej niż łatwiej"

Kuchenne Rewolucje w Tychach: Kalamata

Ale od czego jest Magda Gessler, jeśli nie od ratowania z opresji niezaradnych restauratorów. Zmiany zaczynają się od nazwy, Zorbę zastępuje Kalamata, od nazwy greckich oliwek. wewnątrz rządzić będą kolory bakłażana, oliwek i figi - fiolet z zielenią

W menu natomiast pojawią się takie specjały greckiej kuchni jak m.in. arbuz, zupa na baraninie z pulpetami, kotlety jagnięce z rusztu i papryka faszerowana.

Ostatniego dnia Kuchennych Rewolucji w Tychach czas przejść od słów do czynów. Wielka zmiana wnętrz, zmiana szyldu no i oczywiście rewolucje w kuchni...

Dawny Zorba to dziś już bistro Kalamata! jest wreszcie kolorowo i soczyście. Klimatyczne światło i obrazy owoców i warzyw typowych dla greckiej kuchni ożywiają wnętrze. Zmianą zachwyceni byli również tyszanie, którzy odwiedzili lokal podczas uroczystej kolacji na zakończenie programu.

Kuchenne Rewolucje w Tychach udane. Magda Gessler wróciła i pochwaliła

Plusy, które po powrocie zauważyła Magda Gessler to m.in. czekadełka, właścicielka obsługuje we własnej osobie, kolacja pyszna, kolorowa.
-Przepyszne, kuchnia jest na 5 z +! przepisy powtórzone idealnie. Zespół zdał egzamin. Moje gratulacje - podsumowała MAgda Gessler.

Bistro Kalamata po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler

Kalamata w Tychach MENU
Bistro Kalamata jest stylizowane na grecką tawernę. W menu m.in:

  • giouvarlakia (tradycyjny bulion barani, zaprawiany sokiem z cytryny i śmietaną, podawany z klopsikami jagnięco-wieprzowymi),
  • tiganites (naleśniczki nadziewane szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami),
  • garida (krewetki smażone na maśle z czosnkiem i pietruszką, podawane na grzance), horiatiki (grecka sałatka z oliwkami kalamata, pomidorkami, arbuzem i fetą),
  • kotopoulo lemonato (grillowana pierś z kurczaka, marynowana w cytrynach, oliwie, czosnku i tymianku)

Komentarze 3

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

K
Kocie GMO
jest nie do zniesienia ale uzależnia koty od żarcia GMO

czy nie należy stosować praktyk tytoniowych i pokazywać
ludziom co podają kotom ???

Fe pani Magda Gessler nie informuje tylko oznajmia
to też dobre !!!
A
Aria
Ta pani gotuje głównie dania mięsne. To w zasadzie koszmar. Kucharz zawsze przypomina swoje potrawy. Tu mamy roladę świąteczną jeszcze związaną sznurkiem.
a
a
I BARDZO DOBRZE ……….. KONIEC MACHLOJEK W TYCHACH.

Wybrane dla Ciebie

Szok we Włoszech. Zaskakujący ruch selekcjonera „Squadra Azzurra”

Szok we Włoszech. Zaskakujący ruch selekcjonera „Squadra Azzurra”

Słynna polska aktorka nie żyje. Miała 78 lat

Słynna polska aktorka nie żyje. Miała 78 lat

Wróć na i.pl Portal i.pl