5 z 7
Kluczem do intensywności musztardy jest wybór ziaren...
fot. 123rf/linvo

Z czego powstaje musztarda?

Kluczem do intensywności musztardy jest wybór ziaren gorczycy. Gatunek wpływa na finalny smak dodatku.

6 z 7
Najpierw trzeba zająć się bazą, czyli ziarnami gorczycy....
fot. 123rf/yelenayemchuk

Jak przygotować domową musztardę?

Najpierw trzeba zająć się bazą, czyli ziarnami gorczycy. Uciera się je lub mieli, a następnie zaparza, aby nabrały objętości. Kolejnym etapem jest łączenie z resztą składników, czyli octem, wodą i wybranymi przyprawami. Niektórzy dodają też chrzan lub miód.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Michał Wiśniewski po koncercie? Zero dystansu i spotkanie z fanami

Michał Wiśniewski po koncercie? Zero dystansu i spotkanie z fanami

Piękny wolej Casha ucieszył Stadion Śląski. Polska ukąsiła Mołdawię

Piękny wolej Casha ucieszył Stadion Śląski. Polska ukąsiła Mołdawię

Polecamy

Polacy nie oczarowali w "Kotle Czarownic". Lewandowski na trybunach [GALERIA]

Polacy nie oczarowali w "Kotle Czarownic". Lewandowski na trybunach [GALERIA]

Wystartowały KultURalia! Tak w piątek bawili się studenci w Rzeszowie

Wystartowały KultURalia! Tak w piątek bawili się studenci w Rzeszowie

Michał Wiśniewski po koncercie? Zero dystansu i spotkanie z fanami

Michał Wiśniewski po koncercie? Zero dystansu i spotkanie z fanami