1 z 11
Przewijaj galerię w dół

fot. Katarzyna Puczyńska
Tradycyjne lody na żółtkach.
Pyszne lody na żółtkach to idealny deser na lato. Zobacz, jak je przygotować. Zobacz na kolejnych zdjęciach, jak je robiłam. Gwarantuję, że ich smak wynagrodzi ci trudy.
2 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Tradycyjne lody na żółtkach. Krok 1
Przygotowanie lodów zacznij od odmierzenia wszystkich potrzebnych składników. Umyj lub sparz jajka. Oddziel żółtka od białek. Białka możesz wykorzystać do zrobienia bezy, np. z tego przepisu: Beziki a'la beza Pavlova, z kremem i malinami
3 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Tradycyjne lody na żółtkach. Krok 2
Przełóż żółtka do dużej miski. Dodaj cukier i wanilię i zmiksuj.
4 z 11

fot. Katarzyna Puczyńska
Tradycyjne lody na żółtkach. Krok 3
Gotowa masa jest jasna i nieco gęsta. Mleko wlej do garnka i zagotuj.