5 z 77
Składniki: 5 jajek, 10 krewetek, 7 suszonych pomidorów z...
fot. Dawid Łukasik

JAJKA FASZEROWANE KREWETKAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI

Składniki: 5 jajek, 10 krewetek, 7 suszonych pomidorów z oleju, łyżka majonezu, sól i pieprz do smaku.

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół i wydrążamy żółtka.Łączymy je z rozdrobnionymi krewetkami i pokrojonymi drobno pomidorami suszonymi oraz majonezem. Farszem napełniamy połówki jajek.

Przepis stworzony przez Konrada Marcisza z restauracji w Hotelu Grafit w Kielcach.

6 z 77
Składniki: 5 jajek, łyżka majonezu, 100 g cukinii, pół...
fot. Dawid Łukasik

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ I FETĄ

Składniki: 5 jajek, łyżka majonezu, 100 g cukinii, pół kostki fety, łyżka jogurtu naturalnego, sól i pieprz do smaku.

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół i wydrążamy żółtka.Łączymy je z fetą i startą na tarce cukinią. Farszem napełniamy połówki jajek.

Przepis stworzony przez Konrada Marcisza z restauracji w Hotelu Grafit w Kielcach.

7 z 77
Składniki: 5 jajek, mała puszka anchois, odrobina startego...

JAJKA FASZEROWANE ANCHOIS I PARMEZANEM

Składniki: 5 jajek, mała puszka anchois, odrobina startego parmezanu, łyżka majonezu, odrobina cytryny, sól i pieprz.

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół i wydrążamy żółtka.Łączymy je z rozdrobnionymi anchois, startym parmezanem i majonezem. Farszem napełniamy połówki jajek.

Przepis stworzony przez Konrada Marcisza z restauracji w Hotelu Grafit w Kielcach.

8 z 77
Składniki: pół butelki barszczu, 5 jajek, 250 g białej...
fot. Dawid Łukasik

BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM I BIAŁĄ KIEŁBASĄ

Składniki: pół butelki barszczu, 5 jajek, 250 g białej kiełbasy, 100 g bekou wędzonego, 100 g ulubionych wędlin (szynka, baleron), 50 g cebuli, kilka ząbków czosnku, 1,5 l wywaru, 100 ml śmietany, przyprawy: sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy.

Jajka gotujemy na twardo. Boczek podsmażamy na patelni, następnie cebulę z czosnkiem i pozostałe wędliny. Dodajemy do wywaru. Dolewamy dobrze rozmieszany barszcz i przyprawiamy według uznania.

Przepis stworzony przez Konrada Marcisza z restauracji w Hotelu Grafit w Kielcach.

Pozostało jeszcze 68 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Zakończył się Impact'25 pod patronatem Strefy Biznesu

GORĄCY TEMAT
Zakończył się Impact'25 pod patronatem Strefy Biznesu

Dramat pod Krakowem. Nocny wypadek pojazdu. Auto spłonęło, w ogniu zginął kierowca

Dramat pod Krakowem. Nocny wypadek pojazdu. Auto spłonęło, w ogniu zginął kierowca

Brutalne zabójstwo na kampusie UW. Dziś ostatnie pożegnanie Pani Małgorzaty

Brutalne zabójstwo na kampusie UW. Dziś ostatnie pożegnanie Pani Małgorzaty

Zobacz również

Grasz w karty Pokemon? Wygraj atrakcyjne nagrody na ogólnopolskim turnieju

Grasz w karty Pokemon? Wygraj atrakcyjne nagrody na ogólnopolskim turnieju

Dramat pod Krakowem. Nocny wypadek pojazdu. Auto spłonęło, w ogniu zginął kierowca

Dramat pod Krakowem. Nocny wypadek pojazdu. Auto spłonęło, w ogniu zginął kierowca