5 z 77
Składniki: 5 jajek, 10 krewetek, 7 suszonych pomidorów z...
fot. Dawid Łukasik

JAJKA FASZEROWANE KREWETKAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI

Składniki: 5 jajek, 10 krewetek, 7 suszonych pomidorów z oleju, łyżka majonezu, sól i pieprz do smaku.

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół i wydrążamy żółtka.Łączymy je z rozdrobnionymi krewetkami i pokrojonymi drobno pomidorami suszonymi oraz majonezem. Farszem napełniamy połówki jajek.

Przepis stworzony przez Konrada Marcisza z restauracji w Hotelu Grafit w Kielcach.

6 z 77
Składniki: 5 jajek, łyżka majonezu, 100 g cukinii, pół...
fot. Dawid Łukasik

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ I FETĄ

Składniki: 5 jajek, łyżka majonezu, 100 g cukinii, pół kostki fety, łyżka jogurtu naturalnego, sól i pieprz do smaku.

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół i wydrążamy żółtka.Łączymy je z fetą i startą na tarce cukinią. Farszem napełniamy połówki jajek.

Przepis stworzony przez Konrada Marcisza z restauracji w Hotelu Grafit w Kielcach.

7 z 77
Składniki: 5 jajek, mała puszka anchois, odrobina startego...

JAJKA FASZEROWANE ANCHOIS I PARMEZANEM

Składniki: 5 jajek, mała puszka anchois, odrobina startego parmezanu, łyżka majonezu, odrobina cytryny, sól i pieprz.

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół i wydrążamy żółtka.Łączymy je z rozdrobnionymi anchois, startym parmezanem i majonezem. Farszem napełniamy połówki jajek.

Przepis stworzony przez Konrada Marcisza z restauracji w Hotelu Grafit w Kielcach.

8 z 77
Składniki: pół butelki barszczu, 5 jajek, 250 g białej...
fot. Dawid Łukasik

BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM I BIAŁĄ KIEŁBASĄ

Składniki: pół butelki barszczu, 5 jajek, 250 g białej kiełbasy, 100 g bekou wędzonego, 100 g ulubionych wędlin (szynka, baleron), 50 g cebuli, kilka ząbków czosnku, 1,5 l wywaru, 100 ml śmietany, przyprawy: sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy.

Jajka gotujemy na twardo. Boczek podsmażamy na patelni, następnie cebulę z czosnkiem i pozostałe wędliny. Dodajemy do wywaru. Dolewamy dobrze rozmieszany barszcz i przyprawiamy według uznania.

Przepis stworzony przez Konrada Marcisza z restauracji w Hotelu Grafit w Kielcach.

Pozostało jeszcze 68 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

„Chcę walczyć z Suarezem, może nawet mnie ugryźć!” Legenda Man Utd zadebiutuje w MMA

O TYM SIĘ MÓWI
„Chcę walczyć z Suarezem, może nawet mnie ugryźć!” Legenda Man Utd zadebiutuje w MMA

Wielkie i międzynarodowe ćwiczenia w Lubuskiem. W akcji kilkuset strażaków

Wielkie i międzynarodowe ćwiczenia w Lubuskiem. W akcji kilkuset strażaków

Venom przejmuje Avengersów! Efekty tej fuzji są widowiskowe

Venom przejmuje Avengersów! Efekty tej fuzji są widowiskowe

Zobacz również

Kiedy rewitalizacja EC Szombierki? Na EKG padła deklaracja prezesa Grupy Arche

Kiedy rewitalizacja EC Szombierki? Na EKG padła deklaracja prezesa Grupy Arche

Tak wygląda polski elektryczny mikrodostawczak. Zadebiutował w Katowicach

Tak wygląda polski elektryczny mikrodostawczak. Zadebiutował w Katowicach