Kuchenne rewolucje w Czeladzi: Magda Gessler i „Francuska bajadera"

Sauer
Kuchenne rewolucje w Czeladzi: „Francuska Bajadera" w najnowszym odcinku programu Magdy Gessler TVN
Kuchenne rewolucje w Czeladzi: „Francuska Bajadera" w najnowszym odcinku programu Magdy Gessler TVN ARC
Kuchenne rewolucje w Czeladzi: „Francuska Bajadera" w najnowszym odcinku programu Magdy Gessler TVN. W Czeladzi po raz kolejny pojawiła się Magda Gessler. Tym razem kuchenną rewolucję przeszedł „Lawendowy Dom". Teraz jest „Francuską Bajaderą", która serwuje prowansalską kuchnię.

„Francuska bajadera" zastąpiła „Lawendowy Dom". Jak się udały kuchenne rewolucje?

„Francuska bajadera" mieści się przy rynku w Czeladzi. Wcześniej to miejsce to słynny „Lawendowy Dom", któremu jednak nie wiodło się zbyt dobrze. Dlatego właściciele zdecydowali się zaprosić Magdę Gessler, aby pomogła odnowić tę restaurację.

Restauracja to rodzinny biznes. To bardzo przytulne miejsce, w którym królują pastelowe kolory. To pomysł właścicielki, 34-letniej Małgorzaty, która celowo i z rozmysłem wprowadziła francuskie klimaty. Dba o wystrój i atmosferę.

CZYTAJ TEŻ:
Kuchenne rewolucje w Czeladzi

- Wysłaliśmy zgłoszenie i w naszym przypadku dosyć szybko mieliśmy informację zwrotną. Zdecydowaliśmy się na wzięcie udziału w programie ponieważ dla nas oznaczało to albo w jedną albo w drugą stronę. Mieliśmy stałych klientów. Zdecydowaliśmy się wysłać zgłoszenie, bo chcieliśmy coś zmienić. Albo nie trafiliśmy z pomysłem, albo nie byliśmy wstanie się przebić by dotrzeć do większej ilości osób mimo ulotek, bilbordów. Potrzebowaliśmy pomocy, żeby to ruszyło. W okresie letnim w ogóle nie było problemu. Latem jest dużo więcej klientów, na rynku mamy też swój ogródek. Natomiast, gdy tylko zaczynał się okres jesienno-zimowy raz byli klienci, raz nie. Zdawaliśmy sobie sprawę, że jak otworzymy to miejsce, to od razu nie będzie kokosów tylko musimy odczekać, jednak nie chcieliśmy cały czas dokładać – mówi Marcin Wolny, właściciel „Francuskiej bajadery”

- Było trochę dziwnie, bo zazwyczaj panią Magdę Gessler oglądamy w telewizji i to było dziwne uczucie kiedy się pojawiła u nas. Trochę był stres, bo tak naprawdę nie wiedzieliśmy czego się spodziewać. Sporo się zmieniło u nas. Zmienił się wystrój, wprowadziliśmy do menu dania zaproponowane przez panią Gessler. To kuchnia prowansalska, zostawiliśmy też dania ze starego menu. Wycofaliśmy potrawy, które mniej nam schodziły. Jesteśmy zadowoleni z rewolucji, przełożyło się to bezpośrednio na ilość klientów. W porównaniu do tego co było to jest rewelacja – dodaje.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Kuchenne rewolucje w Czeladzi: Magda Gessler i „Francuska bajadera" - Dziennik Zachodni

Komentarze 2

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

M
Maria
Chlop, ktory ma talent, a moze nie mial dobrych nauczycieli, musi umiec skorzystac z pomocy i sie uczyc. A talent ma. Tylko talent plus pokora daje dobre efekty. A przynajmniej jeden skladnik rownania sie zgadza. Wiec: zero wypiekow na twarzy. Cale zycie mozna sie uczyc. Zwlaszcza kiedy TALENT jest
M
Maria
Chlop, ktory ma talent, a moze nie mial dobrych nauczycieli, musi umiec skorzystac z pomocy i sie uczyc. A talent ma. Tylko talent plus pokora daje dobre efekty. A przynajmniej jeden skladnik rownania sie zgadza. Wiec: zero wypiekow na twarzy. Cale zycie mozna sie uczyc. Zwlaszcza kiedy TALENT jest
Wróć na i.pl Portal i.pl