5 z 16

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Awokado
Dla większości ludzi pół do dwóch awokado dziennie to świetny pomysł na dietę bogatą w składniki odżywcze
6 z 16

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Borówki/jagody
Optymalna ilość zjadanych owoców borówki amerykańskiej to około 60-120 gramów dziennie. Taka porcja przyjmowana regularnie dostarcza odpowiedniej ilości substancji czynnych, które mają prawo przełożyć się na faktyczne korzyści zdrowotne.
7 z 16

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Kiwi
Kiwi działa na organizm wychładzająco i zimą lepiej nie jadać go na śniadanie. W żadnym wypadku nie warto jednak zupełnie wykreślać go z zimowej diety. Wystarczy, że ograniczymy nieco jego spożywanie, np. do jednego owocu dziennie.
8 z 16

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Maliny
Zaleca się zjedzenie dziennie około jednej porcji malin, czyli około 100 gram.