Kobiety, które ćwiczą rano, łatwiej chudną z brzucha i lepiej regulują ciśnienie krwi
Kiedy najlepiej ćwiczyć, aby osiągnąć zamierzone efekty? Istnieje tyle samo zwolenników porannej aktywności fizycznej jak i wieczornych treningów. Okazuje się,...
Czy olej kokosowy jest zdrowy czy nie? Zobacz, co mówią badania
Olej kokosowy to popularny rodzaj kuchennego tłuszczu, który cieszy się opinią produktu leczniczego, a jednocześnie bywa uważany za szkodliwy. Wszystko dlatego,...
Tłusta dieta bywa źródłem bólu. Zmienia odbiór bodźców i powoduje nadwrażliwość
Tłuszcz to składnik, którego we współczesnej diecie złożonej z szybkich dań i przetworzonych produktów jest często za dużo. Takie jedzenie na dłuższą metę...
Chcesz schudnąć? Jedz migdały. Zmniejszają apetyt, a także ryzyko rozwoju cukrzycy
Masz ochotę na przekąskę, ale boisz się, że przytyjesz? Zamiast po batonika, sięgnij po migdały. Według najnowszych ustaleń naukowców z Australii migdały...
Picie drożdży wzmacnia włosy i odporność oraz uspokaja. Przepis na napój drożdżowy
Picie drożdży poprawia stan skóry, włosów i paznokci. Ze względu na zawartość w drożdżach witaminy A, C, z grupy B oraz składników mineralnych takich jak...
Miód jest dobry na serce. Zobacz, ile wynosi zalecana dawka
Czy miód może poprawiać stężenie glukozy i cholesterolu? Tak, jeśli spożywamy go w odpowiedniej dawce. Naukowcy potwierdzają, że jedzenie miodu służy nawet...
Napar z owoców jałowca jako wsparcie wątroby i układu krążenia. Jak go przygotować?
Herbatka z owoców jałowca to znany środek na wiele dolegliwości zdrowotnych. Napar charakteryzuje się działaniem przeciwzapalnym, przeciwbakteryjnym, a także...
Szukasz zdrowej przekąski? Wypróbuj przepisy na smaczne warzywne chipsy
Chipsy ze sklepu to tucząca przekąska, która jest źródłem nadmiaru tłuszczu, soli i zazwyczaj także wzmacniaczy smaku. Częste spożywanie takich snacków może...
Niedobór tego składnika powoduje stłuszczenie wątroby. O jakim związku mowa?
Cholina to bardzo ważny składnik, który wykazuje szereg korzystnych właściwości zdrowotnych. Dzięki niej można zmniejszyć ryzyko miażdżycy, choroby Alzheimera...
Stosowanie postu przerywanego może powodować zaburzenia odżywiania u kobiet
Post przerywany to popularny sposób odżywiania, który najczęściej wybierają osoby chcące pozbyć się zbędnych kilogramów, jednak nielubiące stosować...
Napar z morwy białej na wysoki poziom cukru we krwi. Jak go przygotować?
Herbatka z owoców morwy białej to popularny środek stosowany na obniżenie zbyt wysokiego poziomu cukru we krwi. Napar wykazuje działanie przeciwcukrzucowe,...
Ten antyoksydant zwiększa motywację do działania. Zobacz, jak wpływa na organizm
Motywacja to chęć działania i osiągania celów. To właśnie ona pozwala ludziom odnosić sukcesy i realizować marzenia. Gdy nasz organizm jest osłabiony, nie...
Jak przygotować kawę z żołędzi. Podajemy przepis na żołędziówkę
Żołędziówka, czyli kawa z żołędzi, produkowana jest z owoców dębu. Żołędzie nie nadają się do jedzenia na surowo, ponieważ zawierają znaczne ilości garbników, w...
Naturalne antyoksydanty w żywności. Sprawdź, które są najważniejsze i jak działają
Antyoksydanty, inaczej przeciwutleniacze, to związki o działaniu ochronnym w stosunku do tkanek i elementów komórek w organizmie, a także innych składników....
Ziele angielskie na ból brzucha i pasożyty. Dlaczego warto używać tej przyprawy?
Ziele angielskie to popularna przyprawa, która stanowi nieodłączny element wielu zup, marynat i przetworów w słoikach na zimę. Wykazuje ona wiele korzystnych...
Czy suplementy na „zdrowe serce” mogą skutecznie obniżyć poziom cholesterolu?
Wysoki poziom cholesterolu we krwi ma już blisko 20 mln Polaków, a już u 700 tys. z nich rozwinęła się miażdżyca – informuje NFZ. Zbyt długo utrzymujące się...
Brukiew na nadciśnienie tętnicze i zaparcia. Na co pomaga sok z brukwi?
Brukiew to niezbyt popularne warzywo korzeniowe, które najczęściej spożywane jest w tradycyjnej zupie z brukwi na gęsinie. Karpiel wykazuje jednak wiele...
Sok z pigwy na wzmocnienie odporności. Jak go przygotować?
Sok z pigwy, dzięki dużej zawartości przeciwutleniaczy wspomaga działanie układu immunologicznego, a tym samym łagodzi objawy przeziębienia i grypy. Ten...
Przetworzona żywność zwiększa ryzyko przedwczesnego zgonu. Jakich produktów unikać?
Podstawą profilaktyki zdrowotnej jest przede wszystkim zbilansowana dieta. Niestety, obecnie panuje trend na spożywanie ultraprzetworzonej żywności, która jest...
Jak używać folii aluminiowej w kuchni bezpiecznie dla zdrowia?
Folia aluminiowa to wygodne rozwiązanie przy pieczeniu potraw. Wystarczy owinąć w nią kawałek jedzenia i włożyć do piekarnika. Takie zastosowanie nie jest...
Świat się nią zachwyca, my znamy ją od wieków. Surówka idealna dla kobiet
Wiele TikTokowych trendów jest szkodliwych i promuje treści niebezpieczne dla naszego zdrowia. Jednak tym razem influencerzy postawili na wyjątkowo zdrowy...
Pieprz na odchudzanie i w profilaktyce raka. Dlaczego warto po niego sięgać?
Pieprz czarny to popularna przyprawa, która dodawana jest do większości dań wytrawnych, a także zup i sosów. Te niewielkie czarne ziarenka wykazują działanie...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 godziny temu w kategorii Okna
Dodano 3 godziny temu w kategorii Sprzątanie
Dodano 3 godziny temu w kategorii Trener osobisty
Dodano 3 godziny temu w kategorii Tapicerka samochodowa