Anna Moyseowicz
dziennikarzStrona KobietSulęcin
117 materiałów
Uważam, że to ludzie tworzą dziennikarstwo - nie tylko ci, którzy przygotowują materiały prasowe, internetowe, telewizyjne i radiowe, ale także bohaterowie tych materiałów oraz ich odbiorcy. Dlatego właśnie tak ważne jest dla mnie zaufanie Czytelnika, które pielęgnuję na każdym kroku – poprzez maksymalną rzetelność, obiektywizm i dyskrecję.
- Przeprowadzam wywiady z inspirującymi kobietami
https://stronakobiet.pl/rezyserowanie-to-zawsze-w-jakims-stopniu-zaskoczenie-rozmowa-z-klara-kochanska-bajon-rezyserka-matek-pingwinow/ar/c6p2-27051837
- Poruszam tematy psychologiczne
https://stronakobiet.pl/moze-niezauwazenie-zatruwac-ci-zycie-i-podkopywac-poczucie-wlasnej-wartosci-jak-rozpoznac-narcyza/ar/c6p2-26988519
- Piszę też po prostu o modzie i urodzie
Ta praca niesie wielką satysfakcję
Swoją przygodę z dziennikarstwem zaczęłam podczas nauki w liceum od wolontariatu w jednej z gazet regionalnych. Obserwowałam pracę dziennikarzy, zadawałam pytania i próbowałam tworzyć własne artykuły. Podczas studiów dziennikarskich odbyłam praktyki w kilku redakcjach prasowych oraz staż w telewizji. Moje teksty zaczęły ukazywać się w wydaniach internetowych i papierowych, a każdy z nich był ogromnym powodem do dumy. Szukanie tematów, które chciałabym zaprezentować, rozmowy z ludźmi, dnie spędzone w redakcji i ubieranie myśli w słowa dawały mi ogromną satysfakcję. Po pewnym czasie do udanych tekstów dołączyły udane materiały interwencyjne. Wówczas przekonałam się jaką radość daje niesienie pomocy poprzez dziennikarstwo i jaki wpływ mogą wywierać media na rzeczywistość.
Pracowałam w Gazecie Lubuskiej i współpracowałam z TVP Gorzów. Obecnie jestem dziennikarką serwisów tematycznych Polska Press.
A gdy mam trochę czasu...
W wolnym czasie spaceruję w lubuskich okolicznościach przyrody, czytam książki - głównie reportaże oraz książki podróżnicze, a czasem nawet coś upiekę. Z wykształcenia jestem również italianistką, więc zdarzy mi się przeczytać lub posłuchać czegoś po włosku. Lubię podróże, w szczególności te nietypowe, dalekie i organizowane samodzielnie. Kilka razy spróbowałam autostopu i sądzę, że jeszcze pomacham kciukiem przy drodze. Kto wie, może nawet dojadę w ten sposób do Włoch?
HIT DNIADzięki nim powrócisz do klimatu lat 90.! 3 płaszcze na wiosnę w klimacie retro
Płaszcz na wiosnę musi sprawdzić się zarówno w słońcu, jak i cieniu czy deszczu, pasować na przeróżne okazje i do wielu elementów stylizacji. Jak wybrać...
Napięcie i bezsenność. Polacy narzekają na stres w pracy
Coraz większy stres w pracy, problemy ze snem oraz wyzwania związane z rotacją pracowników – to codzienność wielu polskich przedsiębiorców i pracowników. Jak...
HIT DNIA„Taniec z gwiazdami”: Cichopek odsłoniła piersi, Kasprzyk postawiła na klasykę
Program „Dancing with the Stars. Taniec z gwiazdami” przyciąga przed telewizory tysiące widzów i wzbudza ogrom emocji. Uwagę zwracają oczywiście taneczne popisy...
Sandra Kubicka i Baron rozwodzą się! Czym zajmuje się żona muzyka?
Sandra Kubicka jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych osobistości polskiego show-biznesu. Ma swoje biznesy, realizuje się jako influencerka, próbowała swoich...
O TYM SIĘ MÓWISzybki deser na walentynki, który zachwyci twoją drugą połówkę. 5 propozycji
Przez żołądek do serca! Ta stara zasada ma głęboki sens. Już niedługo walentynki, które są świetną okazją do świętowania miłości. Jeśli z tej okazji zapraszasz...
HIT DNIAPołącz te trzy składniki, dodaj przyprawy i zblenduj. Otrzymasz boską zupę!
Zupa cebulowa krem to jedno z najtańszych i najłatwiejszych w przygotowaniu dań, które znam, a jednocześnie jedno z najlepszych. Jest delikatna, przyjemnie...
Pyszna zapiekanka ziemniaczana bezmięsna. Bez wcześniejszego gotowania ziemniaków!
Zapiekanka ziemniaczana bezmięsna to wspaniały pomysł na obiad dla wegetarian, ale nie tylko. Jest pełna smaku i aromatu, sycąca, zdrowa, a przy tym robi się...
HIT DNIAMięso tutaj jest w ogóle niepotrzebne! Przepis na fasolkę po bretońsku wege
To danie, którego trudno nie kochać. Wymaga nieco przygotowań, ale wysiłek jest wart efektu. Fasolka po bretońsku wege to propozycja dla wegan i wegetarian, ale...
HIT DNIAFaworki bezglutenowe rozpływające się w ustach. Przepis na kruche pyszności
Są delikatne, kruche, lekko słodkie i wcale nie aż tak tłuste! Faworki to, tuż obok pączków, obowiązkowa pozycja na stole w tłusty czwartek. Mogą się nimi...