Katarzyna Zawada
Redaktor, Serwisy TematyczneStrefa Agro
532 materiały
Z mediami jestem związana od ponad dekady. Specjalizuję się w branży agro, przez wiele lat zajmowałam się też sekcją sportową. W Polska Press pracuję już cztery lata, jestem częścią redakcji serwisów tematycznych.
Stawiam na jasny przekaz i kontakt z czytelnikami. Wybieram tematy, które zaspokoją głód wiedzy zarówno rolników, prezesów firm, producentów, jak i zwykłych konsumentów.
Z moich tekstów dowiesz się m.in. o trwających i planowanych naborach, zmianach w dopłatach, problemach gospodarstw, protestach, świadczeniach KRUS i ZUS, cenach podstawowych produktów, a także przeczytasz wywiady z ciekawymi ludźmi z branży.
Pochodzę z Warszawy, ale obecnie mieszkam w woj. podlaskim. Kocham kawę, serialowe maratony, piłkę nożną i skoki narciarskie.
Masz ciekawy temat? Napisz do mnie:
[QUIZ]: Czy nadajesz się na wędkarza? Co wiesz o łowieniu ryb? Sprawdź!
Wędkarstwo wymaga nie tylko cierpliwości, ale też zdanego egzaminu na kartę wędkarską i opłacania składek. Choć hobby wydaje się mało wymagające, potrzeba...
Składki ubezpieczeniowe na II kwartał 2024 roku. Oto stawki
Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego podała wysokość miesięcznej składki na ubezpieczenia wypadkowe, chorobowe i macierzyńskie w drugim kwartale 2024 roku,...
Rośnie składka zdrowotna KRUS. Tyle zapłacisz od kwietnia 2024
Od 1 kwietnia 2024 roku zwiększyła się wysokość składki na ubezpieczenie zdrowotne w Kasie Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego. Kto musi ją zapłacić? Ile...
Domowy majonez na Wielkanoc. Zobacz przepisy gospodyń wiejskich
Jak zrobić tradycyjny majonez w domu? Na wsiach niektóre gospodynie korzystają tylko z własnoręcznie ubitej masy. To dodatek do sałatek, kanapek i dań nie tylko...
W tym ekoschemacie są zmiany. Brak szkolenia to brak dopłaty
Ruszył nabór wniosków na kolejną kampanię dopłat bezpośrednich, wiadomo już, że niektóre płatności będą realizowane na innych zasadach. Zmiany obejmą m.in....
Czym różni się żurek od barszczu białego? Zwróć uwagę na zakwas
Żurek i barszcz biały: na pierwszy rzut oka podobne, jednak różnią się składem i konsystencją. Podawane jako główne dania wielkanocne, często z jajkiem na...
Ile zapłacimy za białą kiełbasę na Wielkanoc? Swojski wyrób kosztuje
Nie ma wielkanocnego stołu bez białej kiełbasy, najczęściej podawana jest z żurkiem lub barszczem białym, można ją też łączyć z ćwikłą lub chrzanem. Do...
Rusza pomoc dla KGW. Ile wsparcia mogą zyskać gospodynie?
Kolejna tura pomocy dla kół gospodyń wiejskich ruszyła w marcu. Dzięki dodatkowym środkom będzie można realizować cele określone w ustawie. Kto może złożyć...
Sezon na śledzia, rozpoczęło się tarło. Wędkarze już łowią nad Bałtykiem
W ostatnich latach „na śledzie” zaczynało się chodzić w drugiej połowie marca, w tym roku ocieplenie klimatu zrobiło swoje i wędkarze wyciągnęli sprzęt na...
Nie podobają ci się przepisy WPR? Wyraź to w unijnej ankiecie
W marcu Komisja Europejska uruchomiła ankietę na temat przepisów związanych ze wsparciem finansowym w ramach wspólnej polityki rolnej, a także innych unijnych...
Najpopularniejsze
Itaka Hotel Le Soleil Bella Vista ****
None