Łódzkie Kuchenne Rewolucje w Łodzi! Bistro Galancie po wizycie Magdy Gessler! Teraz Mammy Food!
Bistro Galancie w Łodzi działało w podwórzu w bramie przy ul. Rewolucji 1905 r. 48, naprzeciw Wydziału Ekonomiczno-Socjologicznego Uniwersytetu Łódzkiego oraz prywatnego akademika Base Camp.
Bistro Galancie w połowie 2018 roku zajęło lokal po klubokawiarni Granda i barze Koniec Końców.
Bistro serwowało obiady domowe, ale studentom nie przypadły one do gustu tak, jak spodziewali się właściciele.
KUCHENNE REWOLUCJE MAMMY FOOD: Magda Gessler na ratunek!
- Byliśmy już na finansowym dnie i postanowiliśmy zgłosić się do programu - mówi Jakub Gliszczyński, właściciel lokalu.
Kuchenne Rewolucje w Bistro Galancie odbyły się na początku marca. W tym czasie zmieniło się niemal wszystko: wystrój z biało-czarnego na pastelowy, karta dań ze swojskich kotletów schabowych na kuchnię międzynarodową. Inna jest też formuła wydawania posiłków.
CZYTAJ INNE ARTYKUŁY
KUCHENNE REWOLUCJE MAMMY FOOD: ZOBACZ ZDJĘCIA
Łódzkie Kuchenne Rewolucje w Łodzi! Bistro Galancie po wizyc...
Magda Gessler pozytywnie oceniła czystość kuchni, ale nie była zadowolona ze smaku potraw. - Nie rzucała jednak talerzami - cieszy się Gliszczyński.
Magda Gessler w Łodzi w Bistro Galancie
KUCHENNE REWOLUCJE MAMMY FOOD: co w menu?
Restaurację zmieniono na Mammy Food, choć jest to wynik błędu drukarskiego. Wcześniej miała mieć swojską nazwę "Mummy Food". Zgodnie z pomysłem Magdy Gessler restauracja skierowana jest do studentów z sąsiedniego Base Camp. Dlatego serwuje kuchnię międzynarodową. Dostaniemy tu np. rosyjską soljankę, polską mizerię czy niemiecką sałatkę szwabską.
Mammy Food w Łodzi operuje w systemie "all you can eat" czyli "jedz tyle ile zdołasz". Dania wystawione są w formie szwedzkiego stołu. Klienci sami wybierają co zjedzą. Talerz potraw kosztuje 25 zł, studenci mają rabat 20 proc.
KIEDY ODCINEK KUCHENNYCH REWOLUCJI W MAMMY FOOD?
Odcinka Kuchennych Rewolucji z Mammy Food zaplanowano na wrzesień 2019 roku. Jakub Gliszczyński jednak już teraz widzi pozytywne skutki zmian i wyczucie Magdy Gessler. - Klienci doceniają nową formułę - mówi.
