Sporym zainteresowaniem cieszyło się wspólne gotowanie barszczu białego. Dodatkowo można spróbować wielkanocnego ciasta, które zostało już nieco zapomniane. Mowa o babie gryczanej. Jest to lubelski specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych. - To jedna z nielicznych okazji w roku, żeby przekonać się jak bogatą mamy tradycję kulinarną. I dobrze jest to pokazywać młodszym pokoleniom - mówiła nam pani Agnieszka, która do skansenu przyszła razem z wnukami.
Lublin Tattoo Days 2017. Tłumy na międzynarodowym festiwalu tatuażu (ZDJĘCIA, WIDEO)
Czwarta Dycha do Maratonu z rekordową frekwencją (ZDJĘCIA)
Prace archeologiczne w sercu Lublina (ZDJĘCIA Z DRONA)
Areszt w Lublinie. Zobacz, jedno z najpilniej strzeżonych miejsc w mieście (ZDJĘCIA Z DRONA)
Jesteśmy też w serwisie INSTAGRAM. Obserwuj nas!