WYCOFANE PRODUKTY. LISTA W TYM MIEJSCU >>>>>>
Zagrożenie czyha w mięsie, wędlinach, jajach, serze, na ściankach puszki, łyżkach i w proszku, który ma poprawiać samopoczucie. Nie licząc proszku, nie ma w tym winy sieci handlowych, ale właśnie te najbardziej popularne narażone są najbardziej: mają największy obrót, więc zakażone produkty „muszą” tu trafiać najczęściej.
Jak przeczytacie już w pierwszym ostrzeżeniu, zdarzają się przypadki wycofania żywności z kilku znanych sieci jednocześnie – jak niepozornej rukoli z Biedronki, Lidla, McDonalda i dwóch innych.
Główny Inspektor Sanitarny wkracza w takich razach natychmiast, a dystrybutorzy wycofują towar z obrotu. Klienci, którzy zdążyli go kupić, mogą zwrócić bez paragonu, o czym sklepy informują na drzwiach i swoich stronach. Jednak ponieważ nie każdy może tą drogą natknąć się na komunikat, warto, by na wszelki wypadek zajrzał do zakładki ostrzeżenia na gis.gov.pl, gdzie GIS informuje, czego unikać.
Zobacz w 16 sekwencjach, co ostatnio zagrażało konsumentom.
